CiddiGazete- Gazeteci Fehmi Koru, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in son mesajlarını yorumladı.

Kendi adını taşıyan internet sitesindeki "Nasıl bir ülkeymişiz biz... Peker'in iddiaları savcıları harekete geçirmeli" başlıklı yazısında sözlerine "Bazen realiteyle bağımın kesildiği oluyor, sanki bir başka evrende yaşadığım hissine kapılıyorum. Kendime gelip yeniden dünyamızın ve ülkemin gerçekleriyle baş başa kaldığımda, iki evren arasındaki farkın önemi kalmadığını anlar gibi oluyorum" diye başlayan Koru, şöyle devam etti:

"Dünyanın ve ülkenin gündemi de realiteyle ilintisiz gibi; bir çok bakımdan sürrealist özellikler taşıyor. Son 24 saate bu gözle bakmayı teklif ediyorum. Gündemin en önemli maddesi neydi son 24 saatte? Soruya cevap verebilmek için sizlerin hangi haber kaynaklarından beslendiğinizi bilmem gerekiyor.

Sedat Peker'den Mehmet Cengiz'e: '500 civarında bayisi olan SimTel’i arkadaşlarına hediye eden benim'

Eğer haber kaynağınız medyanın iktidar cephesinin takdirine mazhar bölümü sayabileceğimiz gazete ve televizyonların neredeyse %90'ı ise, o takdirde sizler o saatlerde, maaş ve ücretlere beklenmeyen zamlar ve bu arada da geçen hafta sonunda Madrid'te yapılan NATO zirvesinin Türkiye'nin istediği biçimde geçtiğini ön plana alan 'dış politika zaferi' ile meşgul olmuşsunuz demektir.

'SEDAT PEKER'İN ATTIĞI TWEETLERİN ŞAŞKINLIĞINI YAŞIYORUZ'

Mutluluktan gözleri hazine ve maliye bakanı Nureddin Nebati gibi ışıldayanlarınız bile vardır.

Benim de aralarında bulunduğum bir başka grup ise, önceki akşamdan başlayarak, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) zorlu ikamete tabi tutulan ve adı her anıldığında kendisinin 'suç örgütü lideri' olduğu mutlaka vurgulanan Sedat Peker'in attığı Twit mesajlarının şaşkınlığını yaşıyoruz.

Şaşkınlık ama ne şaşkınlık...

Haber kaynağı olarak AK Parti'nin itibar ettiği medyaya bağımlı olanları halkımızın öteki bölümünü şaşkınlığa sürükleyen mesajlar konusunda aydınlatmak gerekebilir. Çünkü bu yazımda o mesajlardan hareketle kısa bir ülke ve siyaset analizi yapmaya çalışacağım.

'İDDİALARI ÖZETLEMEYE KALKMAK HEM ZOR BİR İŞ HEM DE GÖREVİ TAM ANLAMIYLA YERİNE GETİRECEĞİMDEN KUŞKULUYUM'

Ancak mesajlardaki iddialarda o kadar çok 'ünlü' insanın adı geçiyor ve o insanlar hakkında anlatılanlar o kadar akıl almaz ki, iddiaları burada özetlemeye kalkmak hem zor bir iş, hem de o işi göze alsam bile görevi tam anlamıyla yerine getireceğimden kuşkuluyum.

Henüz okumamış ve işitmemiş olanlara mesajları bulup bütününü okumalarını şiddetle tavsiye ederim.

Yeni başlayacaklar, okumaya hamle ettiklerinde, verilen mesajların yenileriyle daha zenginleştiğini de görebilirler.

Ülke tahlili mesajlarda aktarılan iddialar bilinmeden anlaşılamaz.

O halde?

Şu kadarı önemli: Ülkemizde en önemli koltuklarda oturmuş siyasiler ve muazzam servetini devletle kurdukları iş ilişkilerinden edinmiş olan iş insanları ile suç örgütü diye anılan yapılar arasında, dışarıdan bakan bizim gibilerin görmeleri imkansız karma karışık ilişkiler bulunuyor. (...)"