CiddiGazete- Gelecek Partisi adına Muğla Milletvekili seçilen Selçuk Özdağ, CHP listelerinden seçilen 10 milletvekili arkadaşıyla birlikte istifa dilekçelerini Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve TBMM'ye verdiklerini açıkladı.

Özdağ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Gelecek Partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne istifa dilekçelerimizi verdik, 10 milletvekili arkadaşımızla birlikte. Aynı şekilde TBMM'ye de dilekçelerimizi ilettik. Yemin töreninde de kendi partimizle birlikte yemin edeceğiz. Millet İttifakı çerçevesinde bir arada olmaya, millet iradesini ve sorunlarını meclise ve kamuoyuna yansıtmaya devam edeceğiz. Çünkü 10 ay sonra belediye başkanlığı seçimleri var ve buna hazırlanmamız gerekiyor. Özeleştiri yapmak önemlidir ve her parti bunu yapmalıdır. Eleştirilere de açığız. Neden kazanamadık, niçin kazanamadık? Seçim eşitlik temelinde gerçekleşmedi, adil bir seçim olmadı. Buna rağmen kazanabilir miydik? Evet, kazanabilirdik."

Özdağ'ın açıklamalarıyla birlikte Gelecek Partisi'nden geçen milletvekillerinin yemin töreninde kendi partiyle yemin edecekleri belirtildi. Bu süreçte Millet İttifakı'nın birlikte yol almaya devam edeceği ve önümüzdeki belediye başkanlığı seçimlerine hazırlanacakları vurgulandı.