CiddiGazete- Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından Doç. Dr. Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022'de Ankara'da öldürtülmesiyle ilgili soru işaretleri geçen zamana karşın giderilmedi. Soruşturma kapsamında aralarında Balgat'a yakın isimlerin de olduğu 21 kişi tutuklandı. 99 gün önce işlenen cinayetin ardından, Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş suskunluğunu bozdu.

"NAMUSLU GÖREVLİLER VAR"

Selma Ateş, "Soruşturmayı kapatmaya çalıştıkları aşikâr. Bunu görüyoruz ama şimdiye kadar muvaffak olamadılar. Bu da şunun göstergesi; bu ülkede hâlâ dürüst ve namuslu birçok devlet görevlisi var. Onların vicdanına güveniyorum. Adalet duygusundan taviz vermeyeceklerini düşünüyorum" dedi.

"BİLGİLENDİRME GEREKLİ"

Resmi makamların kamuoyunu bilgilendirmesinin önemine işaret eden abla Ateş, "Yetkililerin ve bakanlıkların belirli zamanlarda kamuoyunu bilgilendirecek açıklama yapmasını bekliyoruz. Yoksa kamuoyunun aklında hep soru işaretleri olacak" diye konuştu.

Selma Ateş şunları söyledi: "Asla şunu unutmasınlar: Biz bu soruşturmanın kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz. Türk milleti Sinan Ateş'i bağrına bastı ve onun arkasında duracaktır."

"KILAVUZ NEDEN SESSİZ?"

Olcay Kılavuz'un yeniden aday gösterilmesiyle ilgili soruya Selma Ateş şöyle cevap verdi:

- Bu kadar itham varken, bir de bu milletin vekili olmasına rağmen kamuoyunu aydınlatacak hiçbir açıklamada bulunmamıştır.

- Bu sessizliğin sebebi nedir? Topluma bir açıklama yapma gereği duymayan bu şahısın tekrar vekil adayı gösterilmesi büyük bir talihsizliktir; Türk milletine saygısızlıktır.

- Biz aile olarak ilk günden beri kimseyi hedef göstermiyoruz bundan sonraki süreçte de göstermeyeceğiz.

- Yargıya güveniyoruz ama şunu da iyi bilmek gerekiyor ki; bu milletin vekilinin bu topluma cevap zorunluluğu vardır. (Cumhuriyet)