CiddiGazete- CEV 2023 Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı deviren ve Avrupa şampiyonu olan A Milli Voleybol Takımı Türkiye'ye döndü.

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki maçın ardından sabah saatlerinde tarifeli uçakla Türkiye'ye gelen Filenin Sultanlarını İstanbul Havalimanı'nda vatandaşlar coşkuyla karşıladı. Şampiyon milliler, çiçekler ve bando takımı eşliğinde ülkeye ayak bastı.

sultanlar e44

EDA ERDEM: TÜRKİYE ARKAMIZDA BİRLEŞTİ

Takım kaptanı Eda Erdem, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında çok iyi bir sezonda 2. şampiyonlukla ülkeye döndüklerini dile getirdi. Tarif edilmez duygular içinde olduklarını söyleyen Eda Erdem, şu ifadeleri kullandı:

"Tarih yazan ekibin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Aylardır evlerimizden uzaktayız. Tek bir amaç için uğraşıyoruz ama çok şükür Avrupa Şampiyonası’ndan alnımızın akıyla çıktık. Çok mutluyuz. İlk günden beri çok inanmıştık. Saha içinde ve dışında çok iyi ekibe sahibiz, bunu da sahaya yansıttığımız zaman neler olabileceğini göstermiş olduk. Sırbistan’la yoğun duygularla geçen bir maç oldu. Sonunda 3-2 kazanmayı bildik. Ülkenin arkamızda birleştirdiğimizi görmek, dev ekranlarda insanların bizleri desteklediğini görmek inanılmaz güç veriyor. Herkese çok teşekkür ediyoruz."

Sırbistan karşısında skorun 2-2'ye gelmesinin ardından maçı vermeyeceklerini kendi aralarında konuştuklarını da sözlerine ekleyen Eda Erdem, bir sonraki hedefin ise olimpiyatlar olduğunu ifade etti.

ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI GALATAPORT’TA

Milli takım sporcularımız akşam yapılacak kutlama için çağrıda bulunmayı da unutmadı. Sosyal medyadan video paylaşan Filenin Sultanları, Galataport'ta düzenlenecek şampiyonluk kutlamasına davette bulundu.

Fenerbahçe yarışı bırakmadı Fenerbahçe yarışı bırakmadı

Voleybol Federasyonu'ndan paylaşımda ise şöyle denildi: Filenin Sultanları ile Avrupa Şampiyonluğunu kutlamak için 19.30'da Galataport İstanbul Saat Kulesi Meydanı’nda buluşuyoruz!

(Fotoğraflar: Fenerbahce.org)