CiddiGazete- Süper Lig'in 12. hafta maçında Ümraniyespor'u konuk eden Beşiktaş, karşılaşmayı 5-2 kazandı. Vodafone Park'ta oynanan maçı Tugay Kaan Numanoğlu yönetti.

Mücadele öncesinde Şenol Güneş tribünleri selamladı. Güneş, Beşiktaş'ın başında 200. maçına çıkarak 2. kez "dalya" dedi. Beşiktaş, yeni teknik direktörü Şenol Güneş ile çıktığı ilk maçta Ümraniyespor'u 5-2'lik skorla devirdi ve Galatasaray derbisinden önce moral moral buldu.

Siyah-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 5 ve 62. dakikada Cenk Tosun, 33. ve 78. dakikalarda Wout Weghorst ile 48. dakikada Talha Sanuç kaydetti. Ümraniyespor'un gollerini ise 45. dakikada del Valle ile 57. dakikada Avounou kaydetti.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 22'ye yükseltirken, Ümraniyespor 3 puanda kaldı.

MAÇTAN KRİTİK ANLAR

Maça hızlı başlayan Beşiktaş, VAR incelemesi sonrasında 4. dakikada penaltı kazandı. Meşin yuvarlağın başına geçen Cenk Tosun, fileleri havalandırdı ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

İlk golün sahibi Cenk Tosun'un asistinde Wout Weghorst, ceza yayı üzerinden yaptığı düzgün vuruşla 33. dakikada takımı adına farkı 2'ye çıkardı.

Ümraniyespor, 45. dakikada Yonathan del Valle attığı golle skoru 2-1'e getirdi.

Maçın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıya da etkili başlayan Beşiktaş, 48. dakikada Tayyip Talha Sanuç'un golüyle Ümraniyespor karşısında farkı yeniden 2'ye çıkardı.

Ümraniyespor, 57. dakikada Avounou'nun kaydettiği golle skoru 3-2 yaptı.

Cenk Tosun, bir kez daha sahneye çıktı ve 62. dakikada yaptığı kafa vuruşuyla karşılaşmada Beşiktaş'ı 4-2 üstünlüğe taşıdı.

Wout Weghorst, 78. dakikada kaleciden sıyrılarak topu boş filelere yolladı: 5-2