CiddiGazete- Sığınmacıların ve kaçak göçmenlerin Türkiye'nin geleceğine nasıl etki edeceklerini vurgulayan "Sessiz İstila" isimli kısa film, dün YouTube platformunda yayına girdi. Başsavcılık konuyla ilgili açıklama yapmazken, Emniyet Genel Müdürlüğü, halen yayında olan filmle ilgili iki ismin gözaltına alındığını duyurdu.

EGM'den yapılan ve tartışmalara neden olan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

- Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla, internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

- Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında Youtube isimli video paylaşım platformu üzerinde "SESSİZ İSTİLA" başlıklı kısa filmin yayınlandığı görülmüştür.

- Bahse konu video içeriğinde sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili bilgileri manipüle edip gerçekleri çarpıtarak yayınlayan H.K. isimli şahıs Sakarya'da,

- Ayrıca Suriyeli sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan Militer Doktrin@militerdoktrin1 isimli/rumuzlu hesabın yöneticisi olduğu değerlendirilen H.D. isimli şahıs ise İstanbul'da yakalanarak adli işlemlere başlanılmıştır.

AV. AFŞİN HATİPOĞLU'NDAN AÇIKLAMAYA TEPTİ

Avukat Afşin Hatipoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına tepki göstererek, "Burada yetki gaspı var" dedi. Hatipoğlu, ilgili açıklamayı yapma yetkisinin başsavcılığa ait olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

- Burada yetki gaspı var, bu açıklamada yetki ilgili Başsavcılığa aittir.

- Bu ülkeye yazık ediyorsunuz, bir gazetecinin yaptığı işten gözaltına alınması ayrı bir garabet, olayın kamuya duyurulması ayrı bir garabet!

Öte yandan, Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Avukat Uğur Tarhan'ın da gazeteci Hande Karacasu'nun adli işlemlerini takip etmek için Sakarya'ya gittiği öğrenildi.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN GÖZALTI İŞLEMİNE TEPKİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Sessiz İstila" isimli filmin yapımcısı Hande Karacasu'nun gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Ümit Özdağ, EGM'nin açıklamasını alıntıladığı sosyal medya paylaşımında şöyle dedi:

- H.Karacasu tarafından çekilen Sessiz İstila adlı kısa belgesel kendisine benim tarafımdan sipariş olarak verilmiştir.

- Yapım masraflarını ben karşıladım.

- Senaryoyu ben onayladım.

- H. Karacasu, kontrolsüz göçün sonuçlarını gösterdi.

- Suriyeliler "halk" değil. Misafir.

- Kin/düşmanlık yok.

Zafer Partisi Teşkilat Başkanı Ali Çolak ve partili arkadaşları, gözaltına alınan Hande Karacasu'ya destek vermek için İstanbul'dan Sakarya'ya geldi.