CiddiGazete- Zafer Partisi Kadın, Çocuk Ve Aile Politikaları'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevda Özmek, 8 Mart Kadınlar günü münasebetiyle açıklama yayımladı.

"Türk kadını, Cumhuriyetinin kuruluşunda oynadığı olağanüstü rolü, Cumhuriyetimizi tehdit eden doğal ve yapay tüm tehlikelere karşı da oynayacaktır" diyen Sevda Özbek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Yeryüzünde olan her şey kadının eseridir" sözünü de hatırlattı. Özbek'in açıklaması şöyle:

6 Şubat 2023. Saat 04.17'de yüzyılın felaketinden etkilenen 11 il... Yıkılan, yok olan hayatlar... Kayıplar sadece can değil, hayaller, umutlar ve yaşama hevesi…

Deprem bölgesinde bulunduğumuz süre içerisinde birçok aile ile konuştuk sıkıntılarını paylaştık. İlk günden beri yanlarında olup onlarla aynı acıyı hissettik. Yakınlarımızı, akrabalarımızı kaybettik.

Deprem bölgesinde bulanan vatandaşlar, evlerinin yıkıldığından, sönen ocaklarından, yaşadıkları çaresizlikten ve gelecekten endişe ettiklerinden bahsettiler.

Özellikle kadınlarımızın yaşadıkları sıkıntılar çok daha ağır. Binbir emekle kurdukları yuvalarının gözlerinin önünde yıkılışını izlediler. Yavrularının canlarıyla imtihan oldular. Kendi canlarından geçip hala "ya çocuğuma bir şey olsaydı" düşüncesiyle savaşıyorlar.

Yürekleri yakan depremin üzerinden neredeyse 1 ay geçti ama enkazdan sağ çıkarılan çocuklardan hala haber alamayan bazı ailelerin endişe dolu bekleyişleri sürüyor. Acılı aileler, anneler haftalardır çocuklarının akıbetini öğrenmek için çabalıyor. Bununla beraber güçlü durmaya, ailelerini bir arada tutmaya devam ediyorlar.

Ailelerinin yanında olan ve çadırlarda yaşamaya çalışan çocuklar biri çadıra girecek korkusuyla gece uyku uyuyamıyorlar. Hatta en ufacık bir rüzgarda dahi "deprem oluyor" diye bağırarak annelerinin yanlarına koşuyorlar. Çocuklar sosyalleşme alanlarını kaybettiler, arkadaşsız, okulsuz, evsiz kaldılar. Maddi manevi, psikolojik yıkım çok büyük.

Sadece 11 ilimiz değil tüm Türkiye, hep birlikte korktuk yıkıldık, haykırdık, yeri geldi sustuk, ağladık, çaresizdik ve muhtaçtık. Yüreklerimiz enkaz altında kaldı donduk, üşüdük ama yine de umutluyduk.

Bütün bu çaresizlik ve ağır yaşam şartlarının içinde Türk kadınlarının gözünde gördüğümüz bir şey vardı, yeniden başlamak...

İnanıyorum ki, Türk İstiklal Savaşı'nda dişiyle tırnağıyla cepheye silah taşımakla kalmayıp şehit ve gazi olan Türk kadını, 11 ilimizi yerle bir eden deprem felaketinin bütün maddi manevi acılarını yüreğinde dindirmek için savaşlarda gösterdiği fedakarlığı yeniden ve daha güçlü bir şekilde bugün ve yarın da gösterecektir.

Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır: Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır." Zafer Partisi Türk kadınlarının, çocukların ve ailelerin geleceğini yeniden şekillendirmelerinde hep yanlarında olacaktır. Tıpkı 1923'te olduğu gibi yeni bir medeniyeti kadınlarla kuracağız. Çünkü biliyoruz ki yeryüzünde olan her şey kadının eseridir. (Mustafa Kemal Atatürk)

Türk kadını, Cumhuriyetinin kuruluşunda oynadığı olağanüstü rolü, Cumhuriyetimizi tehdit eden doğal ve yapay tüm tehlikelere karşı da oynayacaktır.

Türk kadını, bu ve gelecek 8 Mart'larda da dünya kadınlarına bir anne, bir yurt savunucusu ve bir toplum kurucu olarak örnek olacaktır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü bütün kadınlarımıza kutlu olsun.