CiddiGazete- İstanbul’un Silivri ilçesinde saat 11.15 sıralarında elinde bıçak ve satır olan bir kişi, kaymakamlıkta görevli polislere saldırdı. Saldırgan, elindeki bıçak ve satırla polislerden birini bacağından, diğerini ise kulağından yaraladı. Yararlı polislerden biri silahını çekerek saldırganı bacağından vurdu. Etkisiz hale getirilen saldırgan ve yaralı polisler hastaneye kaldırıldı.

Saldırı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Silivri’de bulunduğu esnada gerçekleşti. Silivri’de AKP Silivri İlçe Teşkilatı ve MHP Silivri İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Süleyman Soylu, partililerle ve vatandaşlarla da bir araya geldi.

'BİLDİĞİMİZ BİR TİP'

Saldırı esnasında Soylu’nun AKP İlçe Teşkilatı’nda konuşma yaptığı, polislerin ateşlediği silahların sesinin parti binasından duyulduğu ifade edildi.

Saldırıya ilişkin bir kısa açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bildiğimiz bir tip. Daha önce bizim Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri’nin (BÖF) iki üç sefer görüştüğü, o zaman da tespit ettikleri, akli dengesi yerinde olmayan, son zamanlarda da Halis Bayancuk denen bir gruba iltisak etmeye çalışan bir tip. Arkadaşlar gereğini yerine getirdiler” diye konuştu.

HALİS BAYUNCUK KİMDİR?

Ebu Hanzala takma adı ile bilinen Halis Bayuncuk, 1984 yılında Diyarbakır’da dünyaya geldi. Çeşitli zamanlarda El-Kaide ve IŞİD soruşturmalarında göz altına alınması ve ardından serbest bırakılmasıyla ve IŞİD'in "Türkiye emiri" olduğu iddiasıyla gündeme geldi.

2017 yılında son kez tutuklandı, yargılandığı davada Şubat 2021'de açıklanan kararla, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası halen Silivri Cezaevi'nde infaz ediliyor.