CiddiGazete- 5 Eylül 1979'da, ülkücü İrfan Tutumlu'yu silahla vurup ağır yaraladığı için tutuklanan Dev-Sol militanı DSP'nin AKP'li genel başkanı Önder Aksakal, merhum Bülent Ecevit'ten sonra Deniz Gezmiş'i de AKP'li yaptı.

Daha önce, "Bülent Ecevit yaşasaydı AKP'ye oy verirdi" diyen Önder Aksakal, şimdi de solcuların simge isimlerinden Deniz Gezmiş için aynı ifadeleri kullandı.

Aksakal, Haber Global ekranlarında yayınlanan "Buket Aydın ile Yüz Yüze" programının konuğu oldu.

68 kuşağının devrimci isimlerinden Deniz Gezmiş'e ilişkin değerlendirmeler yapan Önder Aksakal, "Deniz Gezmiş'ler de tam bağımsızlık için mücadele etti. Onlar bugün olsaydı, Erdoğan'a oy verirdi, onlar da ABD karşıtıydı" dedi.

"ECEVİT, CUMHUR İTTİFAKI'NI DESTEKLERDİ"

Aksal sözlerinin devamında Bülent Ecevit'in de Cumhur İttifakı'nda olacağını söyledi. Aksakal, "Ecevit yaşasaydı Cumhur İttifakı'nda olurdu. İnsanlar ölüyor ama fikirler ayakta. O fikirler doğrultusunda bugün kime ne oy vereceğini biliyoruz" açıklamasında bulundu.

PARTİSİNDE KİMSE KALMADI

Daha önce eleştirmesine rağmen milletvekili olabilmek için AKP'ye geçen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın partisinde istifa rüzgârı yaşanmıştı. DSP'nin genel başkan yardımcıları, üst kurul delegeleri ile il ve ilçe yöneticileri istifa etmişti.