CiddiGazete- AKP Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını, "Suskun dünyanın hür sesidir o... Bir Gazzeantepli gibi dinledim. Allah senden razı olsun Recep Tayyip Erdoğan" cümleleriyle paylaşması tepkilere neden oldu.

20 Eylül'de Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un kente yaptığı ziyarette protokoldeki yeri son sıralarda olmasına karşın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de önüne geçtiği için AKP'lilerin tepkisini çeken İl Başkanı Murat Çetin, bu kez de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısındaki konuşma videosunu "Gazzeantep" ifadeleriyle paylaşması skandal olarak değerlendirildi.

CHP İL BAŞKANI’NDAN TEPKİ

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, AKP İl Başkanı Çetin'in bu paylaşımını sosyal medya hesabından, "Kuvayı Milliye'nin kahraman ve şüheda kenti Gaziantep'e, 'Gazzeantep' demek bu destanı anlamamaktır. Filistin'de sivil katliamını nasıl kabul etmiyor isek kadim şehrimizin şanlı tarihinin yok sayılmasını da kabul etmiyoruz" dedi.

OY DEVŞİRME GİRİŞİMİ İDDİASI

Günay Kodaz yuhalandı Günay Kodaz yuhalandı

Murat Çetin'in paylaşımına Deva Partisi İl Başkanı Mehmet Budak da sosyal medya hesabından tepki göstererek "Gazze'de yaşananları kınıyoruz, savunulacak hiç bir tarafı yok ama 6300 şehidimizin kanlarıyla alınan Gazilik ünvanımızın da böyle gelişi güzel kullanılması hoş değil. Anlaşılan o ki yerel seçimler öncesi sağ ve muhafazakar seçmeni konsolide etmek için yapılan işler bunlar. Bir örneğini geçen günlerde Gaziantep Kalesine Filistin bayrağı asmada da yaşadık. İktidar mensupları iş yapacaklarına ya protesto yada basın açıklaması gibi işlere yelteniyorlar" ifadelerini kullandı.