CiddiGazete- Kimi AKP'yi şirin göstermek için, kimi "tık" almak için, kimi de gönlünden geçeni gerçekmiş gibi yazarak milyonlarca emekliyi beklentiye soktu.

Hükümet sorumluları bile tarih ve rakam vermekten kaçınırken, havuz ve muhalif medya aynı yalan üzerinde mutabık kaldı.

Alışkın olunduğu şekilde AKP medyası her gün aynı haberi "Emekliye müjde" başlığıyla vererek "tık" alırken, yarışa CHP medyası da "29 Ekim'de ikramiye" yalanıyla dahil oldu.

Kurttepeli hayatını kaybetti Kurttepeli hayatını kaybetti

Hatırı sayılır oranda "tık" getiren emekli maaşlarıyla ilgili haberler, gazetecilikte "konserve" tabir edilen yöntem için kullanılmaya başlandı.

Hükümet, Temmuz ayında yaklaşık 5 milyon emeklinin "sıfır" zam almasını umursamaz bir tavırla görmezden gelirken, yetkililere sorulan sorulara "Çalışma yapılıyor", "Emeklilerimizi mağdur etmeyeceğiz", "İnşallah", "Maşallah", "2024'te kesin zam var" gibi cevaplar alınıyor.

2024 Ocak ayında TÜİK'in açıklayacağı enflasyon oranında yapılacak yasal maaş artışı gerçek anlamda zam olmasa da emekliye umut diye pazarlanıyor.

Maaşların yanısıra, şimdi de "29 Ekim'de ikramiye" yalanı piyasaya sürüldü. Hatta "uzmanlar" tarafından iş daha da detaylandırılarak kimlerin ne kadar "ikramiye" alacağı bile uyduruldu.

Hükümetin ne ikramiye, ne de Ocak ayında yapılacak kanunen zorunlu yasal maaş artışı dışında emekliye nefes aldıracak her hangi bir çalışması yok.