CiddiGazete- Ülkü Ocakları eski genel başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmada çok önemli bir gelişme yaşandı.

Cinayet sonrası tetikçiyi Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş'ı zaman zaman kullandığı eve aldığı ve polis baskını sırasında yanında olduğu ortaya çıkan MHP Mersin eski milletvekili Olcay Kılavuz, soruşturmanın "şüphelileri" arasına girdi.

Olcay Kılavuz, 14 Mayıs seçimlerinden önce şüpheli olarak kaydedildi. Ancak Kılavuz'un dosyası, o tarihte milletvekili olması nedeniyle ana dosyadan ayrılarak parlamenter büroya gönderildi.

Mehmet Ali Yılmaz ölü bulundu Mehmet Ali Yılmaz ölü bulundu

Parlamenter bürodaki dosyanın, yeniden seçilemeyen Kılavuz'un vekilliğinin sona ermesi nedeniyle yeniden ana dosyaya eklenmesi bekleniyor.

TETİKÇİYİ KAÇIRDILAR

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 Cuma günü Ankara'nın en merkezi yerlerinden Çukurambar'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Soruşturma aşamasında Ateş'i öldüren tetikçi Eray Özyağcı'yı Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Ülkü Ocakları genel merkez eski yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın MHP Mersin eski milletvekili Olcay Kılavuz'un zaman zaman kullandığı bir evde gözaltına alındığı, bu sırada evde olan Kılavuz ile polisler arasında kriz yaşandığı ortaya çıkmıştı.

Üçüncü kez gözaltına alınması sonrasında Demirbaş tutuklanırken, Kılavuz hakkında işlem yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu. Bu arada MHP de Kılavuz'u 14 Mayıs seçimlerinde Mersin 4. sıradan aday göstermiş, Kılavuz'un seçilemeyecek sıraya konulması ise dikkati çekmişti. Kılavuz, seçim sonucunda TBMM'ye girememişti.

"CİNAYETE YARDIM SUÇLAMASI"

Ankara Başsavcılığı, Olcay Kılavuz'u "şüpheli" sıfatıyla soruşturmaya dahil etti. Kılavuz'un ismi 14 Mayıs seçimlerinden yaklaşık 1 ay önce, "cinayete yardım" suçlamasıyla dosyaya kaydedilirken, o tarihte milletvekili olması nedeniyle dosyası ana dosyadan ayrılarak Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'na gönderildi. Dokunulmazlığının kalkması nedeniyle Kılavuz hakkındaki dosyanın, ana dosyaya yeniden eklenmesi bekleniyor.

BAŞSAVCI VEKİLİ ÇEKİLMEK İSTEDİ

Öte yandan soruşturmada yeni bir başsavcı vekili krizi yaşandığı öne sürüldü. İddiaya göre, 20 Temmuz'daki adli tatil başlangıcında dosyayı koordinatör olarak yürüten Başsavcı Vekili Durdu Özer'den devralan Başsavcı vekili Ahmet Altun, dosyadaki delil durumunu görünce soruşturmadan çekilmek istedi. MHP'ye yakınlığıyla bilinen Altun, Ankara Başsavcısı Ahmet Akça'ya giderek soruşturmadan çekilmek istediğini söyledi. Ancak Başsavcı Akça, Altun'un bu isteğini geri çevirdi. Dosyada gelinen aşama ve delil durumunu gören Altun'un soruşturmadan çekilme talebi de kabul görmeyince apar topar izne ayrıldığı iddia edildi. Altun’un dosyada yaşanabilecek yeni gelişmeler nedeniyle tedirgin olduğu, dosyada imzasının bulunmasını istemediği öne sürüldü. Altun'un soruşturma dosyasına gelen çok önemli bir evrakın dosyaya girmemesi için özel bir çaba sarf ettiği ancak buna engel olamayınca çekilme kararı aldığı da iddialar arasında yer aldı.

(T24)