CiddiGazete- Ülkü Ocakları önceki genel başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesi, Türkiye gündeminin ilk sırasında yer aldı.

Cumhur İttifakı bileşenleri Türkiye'yi sarsan suikasti görmezden gelirken, yargıdan ve kolluk kuvvetlerinden de resmi açıklama gelmedi. Olayın geniş kitleler tarafından protesto edilmesi üzerine sadece Ankara Valiliği iki Tweetle üç kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltındaki zanlıların durumuyla ilgili daha sonra resmi bir bilgilendirme olmadı.

10 Mayıs 2019'da saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan Türk milliyetçisi gazetecilerinden Yavuz Selim Demirağ, Sinan Ateş suikastiyle ilgili dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. Demirağ, olayın "siyasi cinayet" olduğunu ifade etti. Yavuz Selim Demirağ, sosyal medya hesabından şöyle dedi:

- Sinan Ateş suikastı siyasi cinayettir. Azmettirenler kriminal çeteyi taşeron olarak kullanmıştır. Bunu "Adli vaka" diye yutturmaya kalkışabilirler. Polisin üzerinde yoğun baskı iddialarını ciddiye almalıyız.

- Bir dönem Türkmen Dağına giden daha sonra İstanbul- Maltepe- Gülsuyu'nda çeteleşen bir ekip var. Başlarında "Dado" isimli biri var. Doğukan Yardak... Yurtdışında firari. Polisin elinde bir Dado daha var. Muhtemelen ördek...

- Tetikçi Eray Özyağcı da firar. Vedat Balkaya (motoru kullanan) polisin elinde konuşmaya başladı. İrtibatlılar Hakan Saraç, Suat ve Zekeriya da yardım- yataklıktan gözaltında. İlk ifadede "Dado ayaklarına sıkın demişti" diye konuşan zanlı, irtibatları konusunda fazla bilgisi yok.

- Olay yerinden motosikletle Gölbaşı'na gidip orada kendilerini bekleyen araç ile İstanbul'a gitmeyi planladıklarını söyledi. Ancak tetikçi Eray Özyağcı Gölbaşı buluşmasına gitmedi ve firari.

- Şu anda siyasi uzantısına ulaşmak zor görünüyor. HTS kayıtları ve diğer irtibatlarla gerçekler ortaya mutlaka çıkacak! Takipçisi olacağız!"

KİRALANAN ÇETE DAHA ÖNCE NE YAPTI?

Yavuz Selim Demirağ'ın sözünü ettiği çeteyi Türkiye, İstanbul Maltepe'deki olaylarda tanıdı. Gülsuyu'nda 29 Eylül 2013 tarihinde uyuşturucuya karşı yapılan yürüyüş protestosu sırasında 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik öldürüldü. Aynı çete öncesinde ve sonrasında birçok saldırı gerçekleştirdi çok sayıda yaralama olayına karıştı.