CiddiGazete- Ankara'da torbacılara öldürtülen Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından Sinan Ateş cinayetinin yankıları sürüyor. Sinan Ateş'in öldürtülmesine ilişkin İstanbul'da gözaltına alınıp Ankara'ya getirilen taşeron Doğukan Çep'in polise verdiği ifade ortaya çıktı.

Sinan Ateş'in öldürülmesi olayında taşeron olarak kullanılan Doğukan Çep, cinayeti "husumet" nedeniyle işlediklerini iddia etti.

Daha önce de Hasan Ferit Geyik cinayetinden 6 yıldır aranan Çep, Ateş cinayetine ilişkin "Amacımız öldürmek değil, gözdağı vermek ve yaralamaktı" dedi.

Sinan Ateş'in ocak genel başkanlığı döneminde "kendisine sahip çıkmadığını" iddia eden Doğukan Çep, "Yargıtay'da temyiz aşamasındaki dosyam için yardım istedim. Ancak yardımcı olmadı. Bunun kızgınlığıyla korkutmak ve gözdağı amaçlı olayı planladık" ifadelerini kullandı. Taşeron Çep, Sinan Ateş'i öldürme amaçlarının olmadığını savundu.

PARA ALDI ANCAK ANKARA'YA GİTMEDİ

Hakkında daha önce kesinleşmiş 35 yıl hapis cezası olan Doğukan Çep, Sinan Ateş'i öldüren ekiple Ankara'ya gitmedi. MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk'den para alan Çep, tetikçiyi iki polisle birlikte Sinan Ateş'i öldürmeleri için Ankara'ya gönderdi. Doğukan Çep'in "yardım etmedi" dediği Sinan Ateş, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden 2 Nisan 2020 tarihinde alındı. Çep, Sinan Ateş'le ne zaman nerede görüşüp yardım istediği konusuna ise açıklık getirmedi.

CİNAYETTEN ÖNCE KEŞİF

Sinan Ateş cinayetinden önce yapılan keşfin de detayları ortaya çıktı. Keşifçi Suat Kurt'un cinayet öncesi Ankara'ya geldiği ve olayın gerçekleştiği Çukurambar'da keşif yaptığı belirlendi.

Suat Kurt'un Sinan Ateş'i izlediği ve tetikçiye bildirdiği tespit edildi.

HTS kayıtları, banka hesapları ve baz istasyonu verileri üzerinden bazı şüphelilere ulaşıldı.

Doğukan Çep'i Sinan Ateş'in öldürülmesi için taşeron olarak kullanan isimler ise henüz resmen açıklanmadı.