CiddiGazete- Ülkü Ocakları önceki genel başkanı Sinan Ateş'in öldürtülmesine ilişkin soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, Sinan Ateş soruşturmasına bakan ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde yakalanan Tolgahan Demirbaş'ı ikinci kez gözaltına almak isteyince izne çıkartılan savcı Ayhan Ay'ın dosyadaki yetkileri kaldırıldı. Soruşturma, dosyaya sonradan görevlendirilen savcı Durmuş Ali Kaya ile Başsavcıvekili Durdu Özer tarafından yürütülecek.

21 KİŞİ TUTUKLANDI

Sinan Ateş'in geçen 30 Aralık Cuma günü Ankara'nın Çukurambar semtinde öldürtülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada, bugüne kadar aralarında tetikçi Eray Özyağcı ile Özyağcı'yı kaçırmakla suçlanan Ülkü Ocakları eski yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel'in de bulunduğu 21 kişi tutuklandı. Soruşturma sürerken, Ülkü Ocakları genel merkez eski yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un kullandığı evde gözaltına alındığı, ancak adliyeye getirilmeden savcılık kararıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

DEMİRBAŞ KRİZİ

Bu gelişmelerin ardından "firari tetikçi Eray Özyağcı'yı cinayet sonrasında Ankara dışına çıkardığı" öne sürülen Demirbaş konusunda adliye ve emniyet arasında kriz yaşandığı iddia edildi. O tarihte dosyaya bakan Savcı Ayhan Ay, emniyetten, olay yerinde keşif yaptığı da öne sürülen Tolgahan Demirbaş'ın polis eşliğinde adliyeye getirilmesini talep etmiş ancak emniyet Demirbaş'ın adresinde bulunamadığı cevabını vermişti.

İKİ KEZ SERBEST KALDI

Savcı Ay'ın bu talebinin karşılanmaması sonrasında soruşturmada ikinci savcı olarak Durmuş Ali Kaya görevlendirilmiş, dosya Başsavcıvekili Durdu Özer'in koordinatörlüğüne verilmişti. Savcı Ay ise izne ayrılmıştı. Yeni savcının görevlendirilmesinden sonra adliyeye getirilen Demirbaş, ifadesinin ardından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ve serbest bırakılmıştı.

Ardından Demirbaş, yeni delil elde edildiği gerekçesiyle gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Soruşturmayla ilgili açıklama yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturmanın iki savcı tarafından yürütülmesine karar verildiğini, dosyanın koordinasyonunun da iş yönergesi gereği ilgili Başsavcı vekilinde olduğunu duyurmuştu.

SAVCI AY'IN YETKİLERİ ALINDI

Bir süre Başsavcı Vekili Özer koordinatörlüğünde savcılar Kaya ve Ay tarafından yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Savcı Ay, dosyadaki yetkileri kaldırılarak soruşturmadan alındı. Böylece dosyada görevli savcı sayısı ikiye düştü.