CiddiGazete- MHP Trabzon Milletvekili Adayı Bekir Sıtkı Tarım, Ankara'da torbacılara öldürtülen Ülkü Ocakları eski genel başkanı Sinan Ateş'e ilişkin "FETÖ" imalı ifadeler kullandı.

61Saat.com'a açıklamalar yapan Tarım, Sinan Ateş cinayetinin seçimlerde kendilerine oy kaybettirmeyeceğini savundu ve şunları söyledi: "Ülkücü hareketin içinde olan insanlar, yapılan bir hamlenin, içinde yaşadığımız bir hamlenin, genel başkanımız tarafından piyasaya sunulduğu zaman bunun 'Devlet Bahçeli burada yapmışsa doğru yapmıştır' anlayışına herkesin gelmesi lazım.

Sinan Ateş meselesine fazla değinmeden geçeceğim. Sinan Ateş'e sahip çıksaydık. Söylenecek şeyleri buradan söylemek istemiyorum. Sahip çıkıldı, söylenecek şeyleri herkes gördü. Sinan Ateş'in ülkücü hareketin içinde bulunduğu zaman içinde, samimi olarak bulunduğu zaman içinde kendisine genel başkanımız tarafından gösterilmiş bir ahde vefa vardır. Ama ondan sonraki süreçte ne yapmış olduğu, kimlerle birlikte olduğunu bildiğinden frene basmıştır genel başkanımız. İki tane bebesi ve eşi vardır, onların rencide olmaması için genel başkanımız nezaketinden dolayı yapmış olduğu bir mücadele vardır. Genel başkanım mecbur kalırsa, 'Konuşurum' derse konuşacağı çok şey vardır.

15 Temmuz'da her yere operasyon yapılmıştır. Ak Parti'ye, CHP'ye, İyi Parti'ye, Milliyetçi Hareket Partisi'ne de operasyon yapılmıştır..."

FETÖ'CÜYSE NEDEN İHBAR EDİLMEDİ?

Sinan Ateş, yaklaşık 15 yıl MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın Meclis'te resmi danışmanlığını yaptı. 15 Temmuz'un ardından MHP Genel Merkezi'nde kurulan "FETÖ komisyonu"nda görev aldı. Ardından, Büyükataman'ın referansı ve Devlet Bahçeli'nin takdiriyle 10 Ocak 2019'da Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'na atandı. 2020'de, AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci'nin babası Yavuz Bahadıroğlu ile sosyal medya üzerinden yaşadığı Atatürk tartışmasından sonra görevden alındı.

Sinan Ateş, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'nın ardından "doçent" unvanıyla Hacettepe Üniversitesi'nde ders vermeye başladı. Ateş hakkında, Ankara'da torbacılara öldürtüldüğü 30 Aralık 2022 tarihine kadar FETÖ ile ilgili bir ihbar veya soruşturma gerçekleşmedi.