CiddiGazete- Ülkü Ocakları önceki genel başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturmada para trafiği iddiası kafa karıştırdı.

MHP'Lİ YÖNETİCİ NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Gazeteci Yavuz Oğhan'ın YouTube'da programına katılan gazeteci Yavuz Selim Demirağ, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu listesinden bu sabah adı silinen Ufuk Köktürk'ün gözaltına alınma nedenini açıkladı.

Demirağ şunları söyledi: "MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk niçin gözaltında? Ufuk Köktürk'ün eşinin hesabından zanlılara 97 bin TL'lik bir havale var. Polis soruşturmayı yürütürken zanlıların hareketlerini, görüşmelerini inceliyor. Hesapta soy adı 'Köktürk' olan bir kadın var. Soruyorlar. 'Eşim bana talimat verdi ben de gönderdim' diyor. Bunun üzerine Ufuk Köktürk şu anda gözaltında."

"ORGANİZASYONDA MİLLETVEKİLLERİNİN DE OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR"

Yavuz Selim Demirağ ayrıca, şüphelilerden birinin MHP'li bir milletvekilinin evinden gözaltına alındığı ve daha sonra gelen baskıyla serbest bırakıldığı iddialarına ilişkin de şöyle dedi: "Zanlılardan biri, Citroen marka arabasıyla Gölbaşı'nda MHP'li bir milletvekilinin evine gidiyor. Tabii polisler de kameralardan takip ediyorlar o aracı ve o eve gidiyorlar. Milletvekili 'Benim dokunulmazlığım var' diyor. Ama söylüyorlar ve alıyorlar. Fakat hemen yukarıdan bir talimat geliyor ve savcının talimatıyla da serbest bırakılıyor. O kişinin bugün tekrar gözaltına alındığına dair bilgi var. Bunu Ankara'da bilmeyen yok. Ankara Adliyesi bununla çalkalanıyor... Bu işin basit bir vaka gibi kapatılması için de Ankara polisine bir baskı var. Siyasi boyutuna girerse bir çok kişi yanacak çünkü..."