CiddiGazete- Ülkü Ocakları genel başkanlarından Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da öldürtüldü.

Kolluk kuvvetlerinin ilk çalışmasında, 14'ü uyuşturucudan poliste kaydı olan 17 kişi tutuklandı. Tutuklanan iki özel harekat polisinden birinin de uyuşturucudan sabıka kaydı olduğu ortaya çıktı. Zanlılar arasında yer alan Ufuk Köktürk'ün ismi ise tutuklanmasının hemen ardından, MHP İstanbul İl Başkanlığı'nın internet sayfasında yer alan "Yönetim Kurulu" listeden silindi.

TETİKÇİ HÂLÂ KAYIP

Sinan Ateş'i beş kurşunla öldüren tetikçi Eray Özyağcı ise aradan 17 gün geçmesine rağmen hâlâ bulunamadı. Suikastle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden de kapsamlı bir açıklama gelmedi. Olayın gerçekleştiği ilk günlerde Twitter'dan yapılan resmi açıklamalarda, sadece soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

KABRİNDE 24 SAAT NÖBET TUTULUYOR

38 yaşındaki Sinan Ateş'i Bursa Ulu Cami'den son yolculuğuna uğurlayan ülküdaşları, defnedildiği Emirsultan Mezarlığı'nda da yalnız bırakmadı. Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla donatılan kabirden ziyaretçi eksik olmadı. Ülkücülerin 24 saat nöbet tuttuğu Emirsultan Mezarlığı, Sinan Ateş'in babası Musa Ateş için de ayrı bir anlam kazandı.

musa ateş 1699

HEM ARKADAŞI, HEM OĞLU AYNI YERDE

19 Mart 1979 Pazartesi günü Çınar Lisesi Akşam Bölümü öğrencisi bir grup ülkücü, okul çıkışında Turan Eser, Hilmi Çandır, Sadi Güven ve Çetin Çelikbilek isimli sol görüşlü teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Çapraz ateşin ortasında kalan ülkücü öğrencilerden 17 yaşındaki Taner Kalkancı sırtından, Sinan Ateş'in babası Musa Ateş kolundan, Hayrettin Akbaş da omzundan vuruldu.

Yaralı ülkücülerden Taner Kalkancı, olaydan bir gün sonra (20 Mart 1979) Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yeterli kan bulunamadığı için hayatını kaybetti.

Taner Kalkancı, Bursa Emirsultan Mezarlığı'na defnedildi. Musa Ateş, okul arkadaşı Taner Kalkancı'nın yanına, 43 yıl sonra oğlu Sinan Ateş'i de emanet bıraktı.