CiddiGazete- Ankara'da dün uğrağı suikastte hayatını kaybeden Ülkü Ocaklarının bir önceki genel başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in naaşı, otopsinin ardından memleketi Bursa'ya getirildi.

İki kız çocuğu babası 38 yaşındaki Sinan Ateş için Bursa Ulu Cami'de öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

Türkiye'nin farklı illerinden cenaze için Bursa'ya gelen binlerce ülkücü, tekbirlerin ardından "Dişe diş, kana kan, intikam intikam" diye slogan attı.

Güvenlik güçleri cenaze namazının kılındığı Ulu Cami'nin avlusunda ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

sinan 12

NAAŞI ÖNCE BABA OCAĞINA GETİRİLDİ

Sinan Ateş'in cenazesi, memleketi Bursa'ya sabah saatlerinde getirildi. Mezarlıklar Müdürlüğü'ndeki işlemlerin tamamlanmasının ardından Ateş'in naaşı, Osmangazi ilçesi Başaran Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü ve helallik alındı. Ardından cenaze Bursa Ulu Cami'ye götürüldü.

AKPLİLER GELDİ, MHP'LİLER GELMEDİ

Bursa Ulu Cami'de öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına İyi Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, MHP eski milletvekili ve Ülkü Ocakları önceki genel başkanlarından Atila Kaya, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Ülkü Ocakları önceki genel başkanlarından Servet Avcı, merhum Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, MHP MYK eski üyesi ve İstanbul Ülkü Ocakları eski il başkanı Erdem Karakoç, AKP Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İyi Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Sinan Ateş'in arkadaşları, Hacettepe Üniversitesi'nden öğrencileri ve ailesi katıldı. Cenazeye MHP'den ve Ülkü Ocaklarından resmi katılım olmadı. Sinan Ateş, kılınan cenaze namazının ardından Emirsultan Mezarlığı'nda toprağa verildi.