CiddiGazete- Süper Lig'de 6 maçtır yenilmeyen Beşiktaş, küme düşme hattından uzaklaşma mücadelesi veren Sivasspor'a 1-0 mağlup oldu. Sivasspor, 3 yıl sonra kendi evinde Beşiktaş'ı mağlup etmeyi başarırken, siyah- beyazlı ekip zirve yolunda büyük bir avantajı değerlendiremedi.

Sivasspor, yeni transferi Samu Saiz'in 23. dakikadaki şık şutuyla golü buldu ve 1-0 öne geçti. Golün asisti de bir diğer yeni transfer olan Caicedo'dan geldi. Beşiktaş karşısında etkili bir oyun sergileyen ve birçok gol fırsatı yakalayan Sivasspor, kaleci Mert Günok'u geçemeyince farkı artırmayı başaramadı.

Maç boyunca hücumda etkisiz bir görüntü sergileyen Beşiktaş, mücadeleyi isabetli şut çekemeden tamamladı. Beşiktaş'ın Cezayirli yıldızı Rachid Ghezzal, geçirdiği sakatlığın ardından 3,5 ay sonra Sivasspor maçıyla sahalara döndü. Maçın 90. dakikasında Cenk Tosun'un yerine oyuna giren Ghezzal de Beşiktaş’ın beraberlik golünü bulmasına yardımcı olamayınca Sivasspor sahadan 1-0 galip ayrıldı.

BEŞİKTAŞ ÖNEMLİ BİR FIRSATI TEPTİ

Beşiktaş'ın 6 maçlık yenilmezlik serisi sona ererken, siyah- beyazlı ekip 39 puanda kaldı. Fenerbahçe ve Başakşehir'in puan kaybettiği haftada bu avantajı değerlendiremeyen Beşiktaş, dördüncü sıraya demir attı. Sivasspor ise 24 puana yükselerek küme düşme hattından uzaklaştı. Beşiktaş, ligde bir sonraki maçında Ankaragücü'nü ağırlayacak. Sivasspor ise deplasmanda Fatih Karagümrük ile mücadele edecek.