CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Akit TV program sunucusu Ahmet Keser’in sarf ettiği skandal sözleri yargıya taşıdı.

İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Erdem, Akit TV ‘de, bu sabah yayınlanan “Gün Başlıyor” adlı programda, programın sunucusu Ahmet Keser tarafından “Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız, Nişantaşı, Etiler... Değil mi? Yani bir sürü hain var. Türkiye Büyük Millet Meclisi var” şeklinde suç oluşturan, kabul edilemez ve skandal sözlerle, aynı anda birçok suç işlendiğini belirtti.

AKİT KİME NE MESAJI VERİYOR?

Erdem konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise, bunun alenen katliam çağrısı olduğunu belirterek, “Akit kime ne mesajı veriyor, bunun hesabını yargıya vermelidir” dedi.

Yayınladığı hazır dilekçe örneğiyle de tüm yurttaşları suç duyurusunda bulunmaya çağıran Erdem; “Özellikle Cihangir’de, Nişantaşı’nda, Etiler’de oturan yurttaşlarımız bu dilekçeleri doldurarak en yakın savcılıklara başvurmalıdır. Akit kustuğu bu kin ve nefretin hesabını vermelidir” ifadelerini kullandı.