BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı siyasi partilerin seçimlerde ittifak yapacak olmasından rahatsızlık duyanlar olduğunu belirterek, "İki partinin, üç partinin ittifak yaparak seçime girecek olmasından niye rahatsız oluyor CHP ya da diğerleri? Bu yasa teklifi Meclise sadece birkaç parti için verilmedi ki" dedi. Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Destici, BBP içinde ittifakla ilgili herhangi bir tartışma olmadığını belirtti.

Milli Mutabakat Komisyonu üyesi MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın BBP'ye yönelik "İttifakta yer almasını uygun bulmuyoruz" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Destici, şunları kaydetti: "BBP 25 yıllık bir siyasi harekettir. Sadece bir parti değildir. Bizler sadece bir siyasi parti değil, dinamik bir siyasi hareketiz. Bu yüzden BBP, olumlu enerji üreten ve yüksek düzeyde sinerjisi olan bir partidir. Kimin yanındaysak oraya, algılar ve katkılar üretmiş bir siyasi partiyiz. Biz kimseye müdana etmiyoruz. Doğru bildiğimizi yapıyoruz.

İttifakta yer alan partiler ittifakın sadece avantajlarına değil dezavantajlarına ve risklerine de ortak olduklarını bilirler. Bizim bu süreçle ilgili en baştaki kaygılarımızdan bir tanesi de şudur ki, kutuplaşmalara neden olabilecek ve ayrışmaları körükleyen politik dile asla taraf olmayacağız. Kimseyle de karşı karşıya gelmeyeceğiz."