CiddiGazete/Özel Haber- İYİ Parti'nin iki ay önce atanan Gençlik Kolları Genel Başkanı Oğuzhan Beker istifa ettirildi. Beker, istifa gerekçesini İYİ Parti'nin 12 Ağustos'ta yapılacak genel kuruluna bağladı. Gençlik yapılanmasıyla genel kurulun hiçbir alakası olmamasına rağmen, Oğuzhan Beker'in böyle bir gerekçeyi öne sürüp istifa etmesi kafa karıştırdı.

Bir hafta önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve ailesiyle birlikte tatil görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Beker, Akşener'in kongrede elini rahatlatmak için istifa ettiğini söyledi. Oysa ki Oğuzhan Beker, partinin kurucular kurulunda veya genel idare kurulunda görev yapmıyor ve genel kurulla ilgili tasarruf yetkisi de yok.

Oğuzhan Beker'in istifa ettirilmesinin perde arkasında ise bambaşka bir gerekçe var.

İŞTE İSTİFANIN PERDE ARKASI

İstifanın perde arkasında, geçen çarşamba gecesi Ankara'daki lüks bir balıkçı restorantının locasında yaşananların etkili olduğu iddia edildi. Oğuzhan Beker'den şikayetçi olan kadın öğretmen B.A. yakındaki polis merkezine gidip şikayet dilekçesi verdi ve doktor raporu alıp savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, skandaldan haberdar olunca görevine son vermek yerine, Meral Akşener'e de durumu ileterek Oğuzhan Beker'den istifasını istedi.

Beker ailesine yakınlığıyla bilinen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Oğuzhan Beker'in ağabeyi Gökhan Beker'i de, 24 Haziran'da Ankara'dan milletvekili adayı gösterdi. Gökhan Beker, yeterli oy alamadığı için milletvekili seçilemedi.

Özel hayatın gizliliği ilkesi gereği, şikayetçi tarafın mağdur olmaması için, polis merkezinde hazırlanan ve savcılığa sevk edilen şikayet dilekçesinin sadece bir bölümünü yayınlıyoruz.