CiddiGazete- Uluslar C Ligi 1. Grup'ta Faroe Adaları ile Türkiye karşı karşıya geldi. Torsvollur Stadı'nda oynanan mücadeleyi A Milli Futbol Takım 2-1 kaybederek tarihine skandal bir sonuç ekledi. Birçok kaliteli oyuncumuza rağmen oyun olarak rakibine diş geçiremeyen Türkiye, ilk yarıda başa baş oyun oynayan rakibinden 51 ve 59. dakikalarda gol yiyerek sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Millilerimizin tek golünü ise oyuna 60. dakikada giren Serdar Gürler 89. dakikada kaydetti.

3-3'lük Lüksemburg beraberliğindeki kötü oyun, FIFA Dünya sıralamasında 125. sırada yer alan Faroe Adaları karşısında da sürdü. İlk yarıda etkili olamayan Türkiye, 51. dakikada Davidsen'in şutuna engel olamayarak topu filelerinde gördü. Büyük sevinç yaşayan Faroe Adaları, 59. dakikada ise Edmundsson ile tarihi boyunca aldığı en önemli galibiyete imza atmayı başardı.

Bu sonucun ardından Faroe Adaları 2016'daki Yunanistan galibiyetinden sonra Malta, Letonya, Andorra, Lihtenştayn ve Litvanya haricinde Türkiye'yi mağlup etmeyi başardı. Ev sahibi takım 8 puanla 3. sırada yer alırken; ilk 4 maçında gol yemeyen ve son iki maçta 5 gol yiyen Türkiye ise 13 puanla Uluslar B Ligi'ne yükseldi.