CiddiGazete- Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, Ağustos ayına ilişkin seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Buna göre, AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 43 çıktı.

Ankette pazar günü seçim olması halinde vatandaşların hangi partiye oy vereceği araştırıldı. Sonuçlara göre, kararsız oylar dağıtıldığında AKP'nin oyu yüzde 36,9 iken, MHP’nin oy oranı ise yüzde 7,1. Buna göre Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 43’te kaldı.

Ankete göre Millet İttifakı’nda ise CHP’nin oyu yüzde 28.1, İYİ Parti’nin oy oranı da yüzde 11.4 seviyesinde oldu.

Anket sonuçlarına göre HDP yüzde 10.6, DEVA Partisi yüzde 2.7, Gelecek Partisi yüzde 2.6’da, Saadet Partisi de yüzde 0.4 oy aldı.

"Erdoğan'a oy veririm" diyenler yüze 37,2 Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olması durumunda oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 37.2 iken, olumsuz cevap verenlerin oranı ise 42.2’yi buldu.

Ankete göre bu kararını diğer adaylara göre belirleyeceğini ifade edenlerin oranı yüzde 19.9 olduğu.

MUHARREM İNCE NE KADAR OY ALIR

Ankette Muharrem İnce parti kursa oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 1.9 gibi düşük bir oranda kaldı. İnce’ye oy vereceğini söyleyenlerin CHP seçmeni içindeki oranı ise yüzde 2.2 çıktı.