CiddiGazete- AKP’li eski milletvekili Mehmet Metiner, CNN Türk'te Semiha Şahin'in sunduğu CNN Türk Masası programında bakanlıklar içerisinde FETÖ’cülerin yapılandığını söylemiş ve uyarılarda bulunmuştu.

Bu sözler üzerine canlı yayına bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Metiner arasında sert bir tartışma yaşanmıştı.

Ertesi güne de sarkan tartışma Süleyman Soylu’nun Mehmet Metiner’i araması ile son buldu.

Metiner sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Dün gece İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu kardeşim telefonla aradı.Yanlış anlaşılma karşılıklı olarak giderildi. Helalleştik. Aynı partinin ve aynı davanın iki neferi olarak birbirimize sadece abi-kardeş muhabbeti yakışır. Biz biriz ve beraberiz. Husumet bekleyenler başka kapıya” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

AKP’li Metiner, tartışma programında yaptığı açıklamada FETÖ geçmişi olan bazı kişilerin İçişleri Bakanlığı’nda kritik noktalara getirildiğini öne sürerken, “Nedamet gösterdi, sahiplenmemiz lazım adı altında eğer bu tür atamalar yapılırsa korkarım ki FETÖ ile mücadele konusunda yeniden zafiyet yaşarız” demişti.

Yayına bağlanan İçişleri Bakanı Soylu ise nedamet getirdiği gerekçesiyle göreve getirdiği kimsenin olmadığını belirterek, “Sağın solun söylemesiyle iş yapacak adam değilim. Ben hükümetin politikasını uyguluyorum. Bu laflar ağrıma gider. Bir tek FETÖ’cü göreve getirmişsem, bu söylenmiyorsa bu, ülkemize ihanettir” ifadesini kullanmıştı.

Canlı yayında başlayan tartışma, daha sonra Twitter’dan sürmüştü. Metiner, yayınladığı uzun bir açıklamada İçişleri Bakanı’na yönelik bir dizi ithamda bulunmuştu. Soylu da Metiner’e şöyle cevap vermişti:

"Bakara 10. Kalplerinde bir bozukluk vardır, Allah da onlardaki bozukluğu arttırmıştır. Yalan söylemeleri yüzünden kendilerine acı veren bir azap da vardır."

Metiner en son olarak Soylu’ya “Biz fitne ateşini söndürmeye çalışırken siz harlamaya çalışıyorsunuz” demişti.