CiddiGazete- Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin'deki terör saldırısıyla ilgili paylaştığı Twitter mesajında, "Mersin'deki silahlı saldırıyı kınıyorum. Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim" dedi.

SOYLU: KATİL DEMİRTAŞ

Demirtaş'ın mesajı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef alındı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Soylu, "Katil Demirtaş! Daha geçen hafta teröristbaşını öven, 6-8 Ekim'in faili, cezaevinden Mersin'deki 'silahlı saldırıyı'(!) kınamış... O kadar iğrenç ve aşağılıksın ki, birlikte fail olduğun PKK'yı burada bile temize çıkarıyorsun. Çünkü en güçlü ortaklık, suç ortaklığıdır" diye yazdı.

DEMİRTAŞ SOYLU'YA CEVAP VERDİ

Bunun üzerine Süleyman Soylu'nun paylaşımını alıntılayan Demirtaş, "Hayrola Kirli? Ellerini ovuşturup beklerken karanlık siyasi hesapların boşa mı çıktı? O yüzden mi bu kadar öfkelisin? Size rağmen bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği getireceğiz. Beni, etrafındaki çakallarla karıştırma Kirli. Aslan, yattığı yerden belli olur" ifadelerini kullandı.