CiddiGazete- Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyımı Mahmut Demirtaş, Derik ilçesinde 20 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasına duyarsız kaldı.

Kazanın olduğu saatlerde ne Mardin Valiliği, ne Mardin Büyükşehir Belediyesi, ne de Mahmut Demirtaş tek bir paylaşım yapmadı.

mar 1

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'yi sarsan kazanın olduğu dün asfalt çalışmalarını ve sivrisinekle yapılan mücadeleyi anlatan paylaşımlarda bulundu. Mardin Valisi de öncelediği belediye çalışmalarını vatandaşlara duyurmak için Twitter hesabından RT'ledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kente gidene kadar, Derik'teki kazayla ilgili resmi kurumlardan ve kentin yöneticisinden ses çıkmadı. Mahmut Demirtaş, Mardin merkeze yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki Derik ilçesine de gitmedi.

ciddigazete.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kanbur, Mardin'deki kurumların suskunluğunu ve Mahmut Demirtaş'ın "sivrisinekle mücadele" paylaşımlarına rağmen kazayla ilgili tek satır açıklama yapmamasını eleştirdi.

İbrahim Kanbur'un "iki kaza, iki vali profili" başlıklı yazısı, saat 02.35'te yayımlandı. Kanbur yazısını, "Yönettiği kentin acısını paylaşmayan vali olur mu?" ifadeleriyle bitirdi.

Kaza yerine uğramayan Mahmut Demirtaş, kentteki sürecin iyi yönetilemeyeceğini düşünüp Mardin'e giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hemen yanında kameralara görünmekten geri durmadı.

Süleyman Soylu'nun saat 03.41'de attığı tweet, Mardin Valisi'nin 20 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili ilk paylaşımı oldu. Demirtaş, kendi ifadelerini kullanmadan, Soylu'nun sosyal medya paylaşımını RT'lemekle yetindi.

mar 2

Mardin Valisi Demirtaş, hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajını ise kazadan 19 saat sonra; bugün saat 13.04'te paylaştı.

mar 3