CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, makamında fotoğraf çektirdiği isimlerden Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer'in iadesine ilişkin konuştu.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Soylu, "Muhataplarımızla durumu değerlendiriyoruz. Oranın da bir işleyişi var. Zannediyorum önümüzdeki mahkemede iade edileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

ARNAVUTLUK'TA TUTUKLANDI

İçişleri Bakanlığı, Thodex'in kırmızı bültenle aranan kurucusu firari Fatih Özer'in Arnavutluk'ta yakalandığını duyurmuştu. Özer'in emniyet tarafından Türkiye'ye iade işlemlerine başlanmıştı. Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, 400 bin kişiye ait milyonlarca dolar kripto parayla 20 Nisan 2021'de Arnavutluk'a kaçtığı tespit edildikten sonra uzun süre izini kaybettirmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kullanıcıların "Thodex" adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine 22 Nisan 2021'de soruşturma başlatılmıştı.

30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta gözaltına alınan Faruk Fatih Özer'in ilk duruşması Elbasan Asliye Mahkemesinde görüldü.

Elbasan Savcılığı, Özer'in tutuklanmasının yasal olduğunu belirtti ve bu nedenle Özer hakkında tutukluluğun devamını talep etti. Mahkeme talebi kabul ederek, suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından aranan Özer'in tutuklu yargılanmasına karar verdi.

SOYLU: İADESİ BİRAZ SÜRER

Soylu, Özer'in tutuklanmasına ilişkin "İade süreci biraz sürer. Mahkemeye çıkacak ve mahkeme iade etmiş olacak. Çok böyle iadelerimiz oldu. Süreç, oradaki mahkemenin ne zaman olacağı ve çıkacak karara bağlıdır. O karar çerçevesinde biz bu iadeyi bekliyoruz. Bugüne kadar Arnavutluk makamları çok yardım eden tavır sergilediler. Kendilerine de teşekkür ediyorum" demişti.