CiddiGazete- "Eğer tertemiz bir adamsam, eğer dürüst bir adamsam Erdoğan'dan hesap sormazsam namerdim" dedikten sonra AKP'ye katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener için "Güvenilmez" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aydın'da düzenlenen mitingde muhalefeti ve altılı masayı hedef aldı. Soylu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le daha önce birlikte siyaset yaptığını ve kendisinin güvenilmeyeceğini söyleyerek, "Şimdi de altılı masayı devir devir döndürüyor. 'Hangi gün satacağım' diye bekliyor. Hiç güvenilmez" dedi.

Süleyman Soylu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef aldı. Soylu, "Doğru Yol'da siyaset yaptım. Biz ona hiç güvenmezdik. Doğru Yol'da Tansu Çiller'i sattı. AK Parti'nin kuruluşunda AK Parti'ye geldi, orada da Tayyip Erdoğan'ı sattı 1 günde. Sonra MHP'ye gitti Devlet Bahçeli'ye. Bir günde Milliyetçi Hareket Partisi'ni sattı. Şimdi de altılı masayı devir devir döndürüyor. 'Hangi gün satacağım' diye bekliyor. Hiç güvenilmez" diye konuştu.

ERDOĞAN İÇİN NE DEDİ?

O dönem Demokrat Parti Genel Başkanı olan Süleyman Soylu, annesinin memleketi Samsun'un Bafra ilçesinde yaptığı konuşmada şöyle demişti:

6.5 milyar dolara dört gün önce sattığın Telekom, bugün 9.3 milyar dolar ediyor. Kimin hakkını sattın? 42 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı Türkiye'de acaba hangi birisi hangisi bu saydığım Telekom örneği gibi birilerine peşkeş çekildi? Eğer ben Süleyman Soylu'ysam, eğer ben bir Bafra torunuysam, buradan herkese bir Bafra evladıysam ben buradan herkese açıklıyorum: Eğer tertemiz bir adamsam, eğer dürüst bir adamsam, arkamda bir tek kara leke olmadan karşınızda duruyorum. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenden hesap sormazsam namerdim, namerdim."

DP'DEN İHRAÇ EDİLDİ

Süleyman Soylu, özellikle FETÖ'cü yapının AKP'ye büyük destek verdiği anayasa değişikliği referandumunda Demokrat Parti Genel Merkezi'nin aksine "Evet" dediği için partiden ihraç edildi.

DEVLET BAHÇELİ İÇİN NE DEDİ?

DP'den ihraç edildikten sonra AKP'ye katılan Süleyman Soylu, AKP'nin Karabük il kongresinde yaptığı konuşmada ise şu ifadeleri kullandı: "Bu Milliyetçi Hareket Partisi'ni Devlet Bahçeli'nin getirdiği hali görüyor musunuz? CHP'ye metres yaptı koskoca Milliyetçi Hareket Partisini... Matruşka'yı bilir misiniz? Bir bakıyorsunuz içinden Kılıçdaroğlu çıkıyor, bir bakıyorsunuz Bahçeli, bir bakıyorsunuz Pensilvanya çıkıyor..."