CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hakkında yakalama kararı bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker'in kaldığı BAE'ye gitti. Soylu, daha önce "15 Temmuz'un finansörü" dediği BAE'nin Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Al Nahyan ile görüştü. Heyetler arası görüşmede, Süleyman Soylu'nun yardımcısı İsmail Çataklı, Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu da hazır bulundu.

Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, Interpol tarafından sadece savunması alınmak üzere çıkarılan kırmızı bültenin, "tüm dünyada aranıyor" biçiminde kapsamının genişletildiğini ifade etti.

Gazeteci Gökmen Karadağ, TELE1 ekranlarında yayınlanan "Açıkça" programında, Peker cephesinden ziyarete yönelik ilk yorumu aktardı. Karadağ, şu açıklamalarda bulundu:

PEKER'E ZİYARET BİLGİSİ TÜRKİYE'DEN GİTTİ

Bu ziyaretin, bakanlığın resmi ziyaret programında yer alıp almamasıyla ilgili bir belirsizlik var. Resmi ziyarette yer almadığına ilişkin de iddialar var.

PEKER'İN AVUKATI YAYINA BAĞLANDI

Yayına bağlanan Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın "BAE istihbaratından Peker'e herhangi bir kişi görüşmeye dair bilgi vermiş değil. Ziyaretin bilgisi Peker'e Türkiye'den geldi" bilgisini paylaştı.