İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde Güneydoğu’da terör örgütlerinin kanaat önderleri ve aşiret reisleri gibi kişilere suikast planlandığı istihbaratını aldıklarını belirterek “Geçen gün birimlerimize gelen bilgiyle ismini vermeyeceğim önemli bir kişiye suikast olacağını duyduk. Bizzat ben arayıp uyardım ve gerekli tedbirimizi aldık” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için, Gaziantep'te bir otelde düzenlenen "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısına katıldı. Toplantıya Gaziantep Valisi Davut Gül ile birlikte 11 ilin valisi de katıldı.

Seçim güvenliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, 31 Mart 2019'da gerçekleştirilecek seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesine yönelik gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

'HER TÜRLÜ İMKAN KULLANILACAK'

Soylu, “31 Mart yerel seçimleri, güvenlik açısından teknolojinin ve personel kapasitemizin en üst noktada kullanıldığı bir seçim olacaktır. Kampanya döneminde miting alanlarının güvenliğinde İHA, İKU, helikopter ve drone'larla izleme yapılacak, ağırlıklı olarak tüm kolluk birimlerimizin sahada görev yapmasına gayret edilecektir. Seçim günü ise Sahil Güvenlik Komutanlığı personelimiz dahil toplam 553 bin personelimiz görev başında olacaktır. Seçim güvenliğini sabote etme tehlikesine karşı saha istihbaratlarına ağırlık verilecek olup, bunların dijital platformlardaki izleri de aynı şekilde takip edilecektir. Yine terör olaylarına, seçim güvenliğini tehlikeye düşürebilecek hadiseleri önlemeye yönelik olarak yol kontrollerine de ağırlık verilecektir. Ayrıca hassas kişi ve yerlerin korunması, parti binalarının ve seçim bürolarının provakatif saldırılara karşı korunması yönünde tedbirler de alınacaktır” ifadelerine yer verdi.

SEÇİM VE PKK
Teröristlerin seçimde eylem hazırlığında olduğunu belirten Soylu, “Şunu açıklıkla ifade edeyim, 31 Mart yerel seçimleri, PKK'nın yapabildiği her noktada eylem ve etkinlik göstermeye çalışabileceğini değerlendirdiğimiz bir seçimdir. Çünkü özellikle görevlendirme yaptığımız belediyelerle ciddi kan kaybetti, burada hem prestij hem de lojistik kaynak anlamında büyük kayıpları oldu, şimdi onları telafi etmek isteyeceklerdir. Dolayısıyla her türlü terör eylemine karşı hiçbir detay atlanmadan tedbir alıyoruz. Özellikle bugün toplandığımız bölge illerimiz arasında Antalya, Mersin gibi önemli turistik bölgelerimiz olduğu için, seçim süresince turistik tesislerin güvenliğini de bu anlamda önemsiyoruz ve bu konuda ilave tedbirler alıyoruz” sözlerine yer verdi.

SUİKAST İHBARI
Soylu, sözlerini şöyle tamamladı: “Terör örgütü hakimiyet kaybettiği bölgede korku salmak istiyor. Özellikle bu seçimde bölgenin kanaat önderleri, aşiret reisleri gibi kişilere suikast planlandığı istihbaratı aldık. Geçen gün birimlerimize gelen bilgiyle ismini vermeyeceğim önemli bir kişiye suikast olacağını duyduk. Bizzat ben arayıp uyardım ve gerekli tedbirimizi aldık.”