CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan, Sözcü Gazetesi'nin bugünkü manşetinde Ayasofya’nın ibadete açılmasını "2000 yılının felaketleri" listesinde göstermesine yönelik düşüncelerinin sorulması üzerine, "Ben Sözcü Gazetesi okumuyorum. Kimse de para verip almasın" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Çok teşekkür ediyorum. Ben Sözcü Gazetesi'ni okumuyorum. Kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın. Ayasofya 2020'nin adeta taçlı yıldızıdır."

AŞI AÇIKLAMASI

Erdoğan, coronavirüs aşılarıyla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:

"2020 sadece bizler için değil tüm insanlık için gerçekten yoğun bir yıl oldu ve tüm insanlık için acılarla dolu bir yıl oldu. Aşılarda alınan bir mesafe var. Şu anda yaptığımız görüşmeler neticesinde 3 milyon aşı geldi ve bunun serisi devam edecek.

Almanya ile yaptığımız görüşmelerde bir ortak üretim meselesi de söz konusu. Bu konuda TÜBİTAK çalışmasını sürdürüyor. Temennimiz odur ki alınan tedbirler sayesinde inşallah 2021 yılı bir düşüş yılı olacaktır."

"CHP ZİHNİYETİ"

Fikri Sağlar'ın sözlerine ilişkin de Erdoğan, "Bu zat artık bu çağda yaşamıyor çok gerilerde kaldı. Ne yazık ki CHP zihniyetinin faşizan anlayışının yansımasıdır" dedi.

Erdoğan, "Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz işte başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta böyle vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi artık aldatmıyor, geçti o işler. İnsanların başörtüsüyle uğraşmanın anlamı yok ve burada da hakim, savcı, polis, bu ülkenin her kurumunda bunları görecekler" dedi.