Sezon başında Teknik Direktör Ünal Karaman'ın şans verdiği maçlarda kendini ispatlayarak ilk 11'in değişilmez ismi haline gelen Abdülkadir, gösterdiği performansla Avrupa takımlarının da dikkatini çekti.

Başta İngiliz devi Liverpool olmak üzere birçok kulübün takibe aldığı Aldülkadir, düzenlediği basın toplantısında bir gün Avrupa'da oynamak istediğini söylemişti.

"KULÜP GİT DERSE GİDERİZ"

Abdulkadir Ömür, "Beni ben yapan Trabzonspor'dur. Burada başarı elde etmeden Avrupa'ya gitmek gibi bir durum yok. Avrupa hayalim var. İnşallah bir gün orada oynarım. Futbolculuğu ve karakteriyle Iniesta'yı örnek alırım. Stil olarak Messi'ye benzetilmek inanılmaz bir şey. Kulüp git derse gideriz, kal derse kalırız. Kulübün menfaatleri önemli. Şu an çok iyi gidiyoruz. Bakalım, nasip" demişti.

LİVERPOOL'LA ANLAŞMA TAMAM

Ajansspor'un haberine göre Trabzonspor, Abdülkadir Ömür'ün transferi için Premier Lig ekibi Liverpool ile 20 milyon Euro karşılığında el sıkıştı. Anlaşmanın taraftarların tepkisinin önüne geçmek için gizlendiği, açıklamanın sezon sonunda yapılacağı öğrenildi.