CiddiGazete- Yayıncı kuruluş beIN Sports’ta yayınlanan BeUnited programında Güntekin Onay’ın konuğu olan Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi, son günlerde yaşanan tartışmalarla ilgili önemli ifadeler kullandı.

Kulüpler Birliği Vakfı’ndaki görevine dair detaylar veren Çebi, futboldaki adaletsizlik duygusunun yarattığı infialden bahsetti. TFF kurulları ve yayıncı kuruluşla ilgili sorunlardan bahseden Çebi, ses getirecek açıklamalar yaptı.

Ahmet Nur Çebi’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Beşiktaş’a daha fazla zaman ayırmam gereken bir sürecin içerisindeydik ve zaman istedim arkadaşlardan. Mehmet Sepil görevi bırakmak üzereydi, ben de ‘Yapmamı istiyorsanız 3-5 ay daha erteleyelim’ dedim. Diğer kulüp başkanı arkadaşların da ısrarıyla görevi üstlendim. Ağır bir yük olduğunu kabul ediyorum ama altından kalkmak zorundayız. Kulüpleri temsil ediyorsunuz, aynı zamanda gizli de olsa bir görev daha var. Birlik ve beraberliği sağlamak için önemli bir görevim olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra olacak başkanlar için de geçerli bu.

"İTİŞ, KAKIŞ, HOŞ OLMAYAN SÖYLEMLER..."

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Bunlardan kaçamayız. Her zaman söylüyorum, futbolun en güzel tarafı sahada oynandığı zaman içerisindeki keyiftir. Bittikten sonra 5-10 dakika keyfini sürersiniz, arkadaşlarınızla şakalaşırsınız. Bu burada kalmalı ve bir sonraki haftayı beklersiniz. Aradaki itiş, kakış ve hoş olmayan söylemlerden uzaklaşmamız gerekiyor. Taraftarlar da bizlerin mesajlarıyla bunlardan uzaklaşabilirler. Sahada taraftar olmanın keyfini yaşatmalıyız ve görev olarak taraftarımıza bunu vermeliyiz. Bunun için kulüp başkanlarına ve yöneticilerine önemli işler düşüyor.

"ADALETİN OLMADIĞI YERDE HUZUR OLMAZ"

En önemli şey insanın kaldıramadığı, zorlandığı adaletsizlik ve haksızlık duygusu, bunu yaşadığınızı hissettiğiniz zaman infial ediyorsunuz. Bütün mesele infial etmemek için gerekli sabrı göstermelisiniz ama birinci vazife de size haksızlık ve adaletsizliği yapanların bu tavrından uzaklaşmalıdır. Tek taraflı bir iş değil. Ben sabırlı olabilirim ama bir yere kadar. Karşı tarafın da bunu bir dereceden sonra durdurması ve tamamen ortadan kaldırdığını bize hissettirmesi lazım. Adalet duygusunun olmadığı yerde huzur olmaz.