Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Ankaragücü, sahasında Kayserispor’u 3-1’le geçti. İsmail Kartal yönetimindeki Ankaragücü’nün golleri Moestafa El Kabir, Ricardo Faty ve Kubilay Kanatsızkuş’tan gelirken, Ertuğrul Sağlam’ın çalıştırdığı Kayserispor’un tek sayısını penaltıdan Chery kaydetti. Kayserispor’da Kana Bıyık, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

BEŞİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ

Sezona ligde kalma parolası ile başlayan İsmail Kartal’ın çalıştırdığı Spor Toto Süper Lig’in yeni ekibi Ankaragücü, beklentilerin üzerinde performans sergilemeye devam ediyor. İsmail Kartal yönetiminde lige inişli çıkışlı bir grafik ile başlayan Ankaragücü, son haftalardaki çıkışını Kayserispor karşısında da sürdürdü. Yeni Malatyaspor ve Fenerbahçe’den sonra Ankaragücü’nün son kurbanı Kayserispor oldu. Ligde üst üste üçüncü galibiyetini alan Ankaragücü, beşinci sıraya yükseldi.

KAYSERİSPOR PUANSIZ DÖNDÜ

Ertuğrul Sağlam yönetiminde lige iddialı başlayan ve ilk dört hafta mağlubiyet görmeyen, hatta tıpkı Ankaragücü gibi Fenerbahçe’yi deplasmanda yenme başarısı gösteren Kayserispor, Ankaragücü deplasmanından puansız döndü.

İLK YARIDA VARLIK GÖSTEREMEDİ

Maça iyi başlayan Ankaragücü, ilk yarım saatte iki farklı üstünlüğü yakaladı. Beş maçlık galibiyet hasretini geçtiğimiz hafta Demir Grup Sivasspor karşısında son veren Kayserispor ise Ankara’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısında pek varlık gösteremedi.

GOL PENALTIDAN GELDİ

İkinci yarı biraz toparlanan Kayserispor, Ankaragücü kalesinde tehlikeler yaratmaya başladı. Bu ataklardan birinde kazanılan penaltı top ağlarla buluşunda sarı-kırmızılı ekip en azından bir puan için umutlandı. Ancak İsmail Kartal’ın öğrencileri son yarım saate girilirken attıkları golle konuk ekibin umutlarını söndürdü.

KONUK EKİP 10 KİŞİ KALDI

Ankaragücü’nün farkı ikiye çıkarmasının ardından Kana Bıyık’ın ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesi, Kayserispor’un iyice oyundan düşmesine neden oldu. Ankaragücü’nün kontrolünde geçen kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 3-1 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

BEŞİKTAŞ'I GERİDE BIRAKTI

Bu galibiyetle puanını 19 yapan Ankaragücü, Beşiktaş’ı geçerek haftayı beşinci sırada tamamlamayı garantiledi. 12 puanda kalan Kayserispor ise 12. sırada yer aldı.