CiddiGazete- Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

Koç'un basın toplantısı, Ülker Stadı 1907 Tribünü'nde saat 15.00'te başladı.

Ali Koç’un açıklamalarından satır başları şöyle:

"ŞAMPİYONLUĞU KIL PAYI KAÇIRDIK"

Bu sene, ilk iki seneye göre şampiyonluğu bu şekilde kaybettiğimiz için son derece üzgünüz. Derinden yaralandığımızı söyleyebilirim. Biz hedefi tuttursaydık, tahminimizi de tutturduğumuz ortaya çıkacaktı. Çok çok yaklaşmış olmamıza rağmen, bize sunulan bu fırsatı değerlendiremedik. Şampiyonluğu kıl payı kaçırdığımız bir yıl oldu. Birkaç dokunuşla yapacağımız ilavelerle gelecek sezon ligin en iddialı takımı olacak. Yüzde 70 hazır bir kadromuz var.

ADAYLIĞINI RESMEN AÇIKLADI

Başakşehir maçından sonra 6 galibiyet, 1 beraberlik bizi şampiyon yapar tahmini yapmıştım; bu tahmin aslında rakibimizin alacağı sonuçları göz önüne alarak yaptığımız bir tahminde. Biz kazanabilseydik tahminimiz doğru çıkacaktı. Ekilen tohumlara, yapılan yatırımlara, tutan ve tutmayan transferlere, sezon içi performansımıza bakarak, önümüzdeki sezon için önümüz açık. Teknik direktör konusu, transfer konusu hepsini 1 Haziran’a kadar netliğe kavuşturacağız.”

"İLK DÖNEM PEK PARLAK GEÇMEDİ"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Olağan Seçimli Genel Kurulu"nda başkanlığa aday olduğunu açıkladı: "Bu büyük kulübe bir nebze de olsun katkıda bulunmak bana göre mutluluğun en büyüğüdür. Üç yıllık yönetim süremizde anlayışımız hep Fenerbahçe menfaatlerini ön planda tutmak oldu. Bunu yaparken, gemiyi yüzdürmemiz de gerekiyordu. Yola çıkarken iki dönem demiştim. İlk dönem pek parlak geçmedi ancak ikinci kez aday olduğumu sizlere duyuruyorum."