CiddiGazete- Süper Lig 34. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşan Fenerbahçe, 6-0'lık galibiyetle gövde gösterisi yaptı.

Maçın 35. saniyesinde Fabirico Baiano'nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Çaykur Rizespor, akın akın gelen Fenerbahçe hücumcularını durdurmayı başaramadı. İki kez penaltı noktasına gidilen maçta Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri Diego Rossi (dk. 9), Serdar Dursun (dk. 45+3, dk. 45+9, dk. 51), Enner Valencia (dk. 65) ve Nazım Sangare (dk. 76) kaydetti.

Serdar Dursun'un hat-trick yaparak tarihe geçtiği maçın ikinci yarısına Arda Güler damga vurdu. Genç futbolcu oynadığı futbolla Rizesporlu taraftarlardan da alkış aldı.

Rizespor'u 6-0'lık skorla geçen Fenerbahçe puanını 65 yaptı ve bir maçı eksik lider Trabzonspor ile arasındaki farkı 8'e indirdi. Rizespor ise 30 puanda kalarak 16. sıradaki bir maçı eksik Giresunspor ile arasındaki fark 10’da kaldı. Giresunspor'un bu hafta galip gelmesi halinde Rizespor’un küme düşmesi kesinleşecek. Fenerbahçe ligde bir sonraki maçında Gaziantep FK'yı ağırlarken, Rizespor deplasmanda Göztepe’ye konuk olacak.

MAÇ OLAYLI BAŞLADI!

Rize'deki kritik maçın ilk 2 dakikası oldukça hareketli başladı. Fenerbahçeli futbolcular santrayı yaptıktan sonra 13. saniyede golle burun buruna geldi ancak, Serdar Dursun topu ağlara gönderemedi. Pozisyonun devamında Rizespor atağa çıkmak isterken Miguel Crespo topu kapan isim oldu. Fenerbahçeli futbolcu topu kaptıktan sonra Baiano'nun arkadan müdahalesiyle yerde kaldı. Crespo'ya sinirlenen Baiano sinirli şekilde Fenerbahçeli futbolcunun üzerine doğru giderken, arkasından gelen Kim Min Jae'nin suratına vurunca direkt kırmızı kartla oyundan atıldı.

GOL PERDESİNİ ROSSİ AÇTI

Hareketli başlayan maçta gol sesi de gecikmedi. Eksik kalan Rizespor karşısında oyunun kontrolünü eline alan Fenerbahçe, 9. dakikada Diego Rossi ile ağları sarstı. Mert Hakan Yandaş'ın ceza sahası dışından çektiği şut kaleci Gökhan Akkan’dan döndü. Topu takip eden Serdar Dursun, sağ kanattan ceza sahası içine giren Rossi'ye pasını verdi. Uruguaylı futbolcunun şutu savunmaya da çarparak ağlarla buluştu ve Fenerbahçe 1-0’lık üstünlüğü yakaladı.

SERDAR DURSUN TARİHE GEÇTİ!

Maçın 35. dakikasında Fenerbahçe ikinci gole yaklaştı ancak, kaleci Gökhan Akkan müthiş bir kurtarışa imza attı. İrfan Can Kahveci'nin sol kanattan ön direğe kullandığı köşe vuruşunu, Miha Zajc kafa vuruşuyla arkaya sektirdi. Arka direkte müsait pozisyondaki Crespo’nun vuruşunu çizgi üzerinde kurtaran Gökhan Akkan, skorun 2-0'a gelmesine engel oldu.

Ancak 45+3'te Ronaldo Mendes'in eline çarpan top sonrası VAR kararıyla penaltı kazanan Fenerbahçe, Serdar Dursun ile skoru 2-0 yaptı. Dakikalar 45+9’u gösterirken, Eren Albayrak’ın ceza sahası içinde İrfan Can Kahveci’ye arkadan yaptığı faulle bir kez daha penaltı noktası gösterildi. Yine topun başına geçen Serdar Dursun hata yapmayarak ilk yarıyı 3-0 olarak belirledi. İkinci yarıda da gollerine devam eden Serdar Dursun, Süper Lig tarihine geçti. İrfan Can Kahveci'nin sağ kanattan yaptığı ortaya Arda Güler kafayı vurdu. Kaleciden seken topu altıpas içinde tamamlayan Serdar Dursun, maçtaki üçüncü golünü atarken skoru da 4-0'a getirdi. Ligin ilk yarısındaki Rizespor maçında da üç gol atan Serdar Dursun, bir sezonda aynı takıma iki maçta da hat-trick yapan ilk Fenerbahçeli futbolcu oldu.

ARDA GÜLER ŞOV YAPTI

Farkın artmasıyla kart sınırındaki oyuncuları kenara alan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Arda Güler, Enner Valencia ve Nazım Sangare gibi isimleri oyuna soktu. Maçın 66. dakikasında Enner Valencia'ya harika bir pas atan Arda Güler, takımının 5. golünün asistini yaparken, Ekvadorlu futbolcu topu kafayla ağlara yollayan isim oldu. Dakikalar 76'yı gösterirken yine Arda Güler'in şık pasıyla başlayan atakta Miha Zajc'ın zayıf şutunu takip eden Nazım Sangare topu ağlara yollayarak maçın skorunu 6-0 olarak belirledi.