CİDDİGAZETE

Edirne’de geçen cuma günü başlayan 658. Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde bugün 14 boyda çeyrek finalden başlayan güreşler tamamlandı. Başpehlivanlık güreşlerinin finalinde Ali Gürbüz ile Orhan Okulu karşı karşıya geldi.

Karşılıklı birbirini denemelerle başlayan güreşin 21. dakikasında iki başpehlivana da pasif güreştikleri içi birer ihtar verildi. Oldukça heyecansız geçen güreşin 40 dakikalık normal süresinin sonunda iki pehlivan da sarı kart gördü.

"Altın puan" olarak adlandırılan ve bu yıl uygulamaya geçirilen puanlama güreşinde 50. dakika Ali Gürbüz, rakibi Orhan Okulu'yu yenerek Kırkpınar'ın başpehlivanı oldu.

ORHAN OKULU FİNALE NASIL GELDİ?

2015 ve 2018 yılında altın kemere uzanan son şampiyon Orhan Okulu, 658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, ilk turda Cenk İldemi, ikinci turu kura ve kurallar gereği güreşmeden geçerek, üçüncü turda Süleyman Aykırı'yı, çeyrek finalde Mustafa Batu'yu, yarı finalde de Mehmet Yeşil Yeşil'i yenerek, bir kez daha geçen yıl olduğu gibi adını finale yazdırdı. Okulu, 2018 yılında altın kemeri Şaban Yılmaz ile yaptığı final güreşinde kazanmıştı.

ALİ GÜRBÜZ FİNALE NASIL GELDİ?

2011 ve 2012 yıllarında altın kemere uzanan Ali Gürbüz, 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, ilk turda Abdullah Güngör'ü, ikinci turda Serhat Gökmeni'i, üçüncü turda İsmail Koç'u, çeyrek finalde Faruk Akkoyun'u, yarı finalde de Hamza Köseoğlu'nu yenerek finale adını yazdırdı.

BAŞPEHLİVAN, 52 BİN LİRA ÖDÜL KAZANDI

Altın kemerin sahibi olan Ali Gürbüz, 52 bin liralık ödülü de almaya hak kazandı.

TRT, FİNAL MÜSABASINI VERMEDİ

Edirne Belediyesi CHP'li olduğu için TRT, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni canlı olarak ekranlara getirmedi.

- Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde final müsabakası oynanırken TRTSpor'da, FIFA Kadınlar Dünya Kupası'ndaki ABD-Hollanda maçı ekranlara getirildi.