CiddiGazete- Başkentin futbol şöleni olan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nin geleneksel futbol turnuvasında 54'üncü heyecan bugün yaşanacak. Başkent futbolunun 2 seçkin temsilcisi; Ankaragücü ile Gençlerbirliği, Eryaman Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak maçta, kupayı kazanmak için karşılaşacak.

Bu sezon TFF 1. Lig'de mücadele edecek iki takım, yeniden Süper Lig'e dönme hedefini gerçekleştirmeye çalışırken, zorlu maraton öncesinde en ciddi sınavını verecek.

Federasyonun aldığı karar sonrasında, statlar kapasitelerinin yüzde 50 oranında açılırken, uzun bir aranın ardından Eryaman'daki derbi coşkusunu, yaklaşık 9 bin taraftar izleyebilecek.

GÖZLER YENİ TRANSFERLERİN ÜZERİNDE

İki kulüp, önemli isimlerle yollarını ayırırken, gözler yeni transferlerin üzerinde olacak. Sarı-Lacivertli ekibin yenileri, transfer tahtasının açılmasının ardından bu maçta görev yapabilecek. Ankaragücü, daha önce oynadığı 3 hazırlık maçında 2 beraberlik alırken, bir kez de kazandı.

Gençlerbirliği ise çıktığı iki müsabakayı da kaybetti. 2 teknik adam, gelecek hafta başlayacak lig serüveni öncesinde, oyuncularının ne seviyede olduğunu bugünkü maçta net bir şekilde test edecek.

KUPAYI EN FAZLA KAZANAN İKİ TAKIM

Kupa ilk kez 1967'de düzenlenirken, şampiyonluğu Ankaragücü kazandı. Son organizasyonda ise kupanın sahibi DG Sivasspor oldu.

Ankaragücü ve Gençlerbirliği, bu kupayı en çok kazananlar olarak kayıtlara geçti. İki takımın yanı sıra; Trabzonspor, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Malatya, Konya, Kayseri, İstanbul, Samsun, Ankara, OFTAŞ ve Karabükspor takımları da kupayı müzelerine götürmeyi başardılar