CiddiGazete- MKE Ankaragücü Kulübü, bir futbolcunun coronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Ankara ekibinin dün Beştepe Tesisleri’nde tüm futbolcu, teknik heyet ve kulüp personeline yaptığı COVID-19 testlerinin sonucu bugün kulübe bildirildi. Yapılan bilgilendirmede, bir futbolcunun coronavirüs testinin pozitif çıktığı kaydedildi.

MKE Ankaragücü Kulübü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, futbolcunun hastaneye yatırıldığı ve tedavisine başlandığı ifade edildi.

Ankara ekibinin açıklaması şu şekilde:

“Dün kulübümüz tarafından Beştepe Tesislerimizde tüm futbolcu, teknik ekip ve kulüp personelimize Covid-19 PCR tanı testleri yapıldı. Ne yazık ki bir profesyonel futbolcumuzda Covid-19 PCR testi pozitif tespit edilmiş olup, futbolcumuza ivedilikle ileri tetkikler yapılmıştır. Futbolcumuz hastahaneye yatırılmış olup, tedavisine başlanmıştır. Tedavi sürecinde kulübümüz tarafından futbolcumuzun durumu hakkında tekrar bilgilendirme yapılacaktır.”

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Haber Global kanalında canlı yayına bağlanarak açıklamalarda bulundu. Mert, liglerin ertelenmesinin ardından futbolcuların kendilerini izole ettiğini belirtip, “Oyuncu 45 günde sadece 2 defa markete gittiğini, perşembe günü de kulüp tesislerine geldiğini söyledi. Onun haricinde dışarı başka bir yere gitmemiş. Evinde antrenmanlarını yapmış” şeklinde konuştu.

Mert’in canlı yayında yaptığı açıklamalar şöyle:

“Biz kulüp olarak TFF ve Bakanlığın aldığı karar saygı duymak zorundayız. Ama bir Ankaragücü Kulübü olarak şu ortamın futbol oynamaya müsait olduğuna inanmıyoruz.

Ligler seyircisiz oynansın dendiğinde ülkemizde sadece 1 can kaybı vardı. Şu anda ise ölü sayısı çok ve binlerce hasta var. Ama şu durumda bazı kulüpler sessiz. Şimdi Fatih (Terim) hoca ilk günlerde ne dedi? “Biz kobay mıyız, bizim ailemiz yok mu” dedi. Şu anda bu kulüplerin daha fazla konuşması gerekiyor. Bu işin şakası yok. İstanbul’da bir kişi iki defa markete gittiği için coronavirüsünden dolayı 51 yaşında hayatını kaybetti.

Bu futbol temas oyunu… Biz deplasmana gideceğiz ve 45 kişiyle deplasmanlara gidiyoruz. Bu durumda da özel uçak tutmak lazım ki buna her kulübü bütçesi yetmez. Deplasmana otobüsle kalkmak 3 otobüsle gitmek zorundayız. Bu işin ekonomik boyutu da artıyor. Biz Ankaragücü olarak bu sezon ligden düşme olmamasını istiyoruz.”