CiddiGazete- Süper Lig 36. haftasında Galatasaray’a konuk olan Trabzonspor, 90+5'te yediği golle yıkıldı ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Galatasaray bu sonuçla şampiyonluk yolunda yara alsa da, son anda gelen golle umutlarını taze tuttu.

Mücadele boyunca daha etkili olan taraf bordo mavili ekipti. İlk yarısı 0-0 sona eren maçın 76. dakikasında sahneye çıkan Edgar Ie, müthiş bir füzeyle Trabzonspor'u öne geçirdi. Karşılaşmanın 90+5. dakikasında mucize yaşandı. Halil Dervişoğlu'nun ceza yayı üzerinde kazandırdığı serbest vuruşu paslaşarak kullanan sarı kırmızılılar, kale önündeki karambolde Emre Akbaba ile golü buldu ve mücadele 1-1 berabere sona erdi

Galatasaray bu sonuçla ligde oynadığı son 5 maçta üçüncü beraberliğini aldı ve 66 puana ulaşarak şampiyonluk kritik bir kayıp yaşadı. Üçüncü sıradaki sarı kırmızılıların, Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı 3’e, lider Beşiktaş ile 6'ya yükselmiş oldu.

Ligdeki son 7 maçında da yenilgi görmeyen Trabzonspor, puanını 60'a yükseltti. Bordo mavililer, Galatasaray beraberliği ile dış sahada yenilmezlik serisini 15 maça çıkardı ve yeni bir rekora imza attı. Trabzonspor ligde bir sonraki maçını sahasında Fatih Karagümrük'le, Galatasaray ise deplasmanda Antalyaspor’la oynayacak.