CiddiGazete- Galatasaray, Süper Lig'in 2. haftasında Atakaş Hatayspor'u Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk etti. Sarı-kırmızı ekip, henüz 3. dakikada 1-0 mağlup duruma düştüğü karşılaşmayı 2-1 kazanmayı başardı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Mücadelenin 3. dakikasında gol sesi geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Emre Çolak'ın pasıyla topla buluşan Kamil Ahmet Çörekçi, yerden ceza alanı içine gönderdi. Saba Lobjanidze, altı pas önünde topu kontrol ettikten sonra dönerek vuruşunu yaptı ve topu kaleci Muslera'nın sağından ağlarla buluşturdu: 0-1

10. dakikada Galatasaray, gole çok yaklaştı. Mbaye Diagne, Simon Falette'e yaptığı pres sonrasında top Berkan Kutlu'ya geldi. Berkan Kutlu, topla birlikte ceza alanı içine girdi. Berkan, rakibinden sıyrıldıktan sonra kale sahası içine pasını Mbaye Diagne'ye çıkarmak istedi ancak Simon Falette son anda araya girdi ve mutlak bir golü önledi.

FEGHOULİ SKORA DENGE GETİRDİ

30. dakikada Galatasaray, Sofiane Feghouli'nin golüyle skora denge getirdi. Sol kanatta topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, ceza alanı içine girdikten sonra pasını Alexandru Cicaldau'ya çıkardı. Alexandru Cicaldau'nun uygun durumda yaptığı vuruşta top, yan kale direğinden geri döndü. Feghouli, dönen topu iyi takip ederek düzgün vuruşla tabeladaki skoru eşitledi: 1-1

Oynanmamış 4 dakikanın ilave edildiği mücadelenin ilk yarısı, 1-1 sona erdi.

İKİNCİ YARI

Atakaş Hatayspor, ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği yaparak başladı. Ruben Ribeiro ile Emre Çolak oyundan çıkarken, Onur Ergün ve Adama Traore oyuna dahil oldu.

54. dakikada Dylan Saint-Louis'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Mbaye Diagne, kafayla topu uzaklaştırdı.

88. dakikada Galatasaray, Christian Luyindama'nın golüyle 2-1 öne geçti. Ömer Bayram'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Christian Luyindama altıpas çizgisi üzerinden kafa vuruşunu yaptı ve maçın sonucunu ilan etti: 2-1

ARDA TURAN KADRODA YOK

Galatasaray’da Hatayspor karşılaşmasında Randers mücadelesinde sakatlanan Arda Turan yer almıyor. Giresunspor karşılaşmasında Kerem Aktürkoğlu'na fiziki müdahalesinden dolayı 8 maç ceza alan Marcao takımla değil. Oğulcan Çağlayan’ın lisans sorunu devam ettiğinden forma giyemiyor.

MAÇ ATATÜRK OLİMPİYAT STADI'NDA

Türk Telekom Stadyumu'ndaki çim bakam çalışmalarından dolayı mücadele Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanıyor. Olimpiyat Stadyumu'nun 74 bin 753 kapasitesi bulunuyor. Coronavirüs önlemleri kapsamında stadyumda yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci yer alabiliyor.

Ligin ilk haftasında Galatasaray deplasmanda ligin yeni takımlarından Giresunspor’u 2-0 mağlup ederken, Hatayspor ise evinde Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı.

HATAYSPOR İLE 3. RANDEVU

Galatasaray ile Hatayspor Süper Lig'de üçüncü kez rakip olacak. Geçtiğimiz sezon İstanbul'da oynanan karşılaşmayı sarı-kırmızılılar 3-0'lık skorla kazanırken, Hatay’daki mücadeleden de ev sahibi takım 3-0 galip ayrıldı.

İki takım daha önce Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 kez karşılaştı. Bu müsabakalarda iki takım da 1'er galibiyet aldı.

Sezonu erken açan Galatasaray bu zamana kadar 5'i Avrupa, 1'i lig maçı olmak 6 resmi karşılaşmaya çıktı. Sarı-kırmızılılar bu müsabakalarda 2 galibiyet elde ederken, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik de yaşadı.