Avrupa Ligi'nda ilk çeyrek finalist Atletico Madrid oldu. İspanya ekibi Atletico Madrid, son 16 turunda 3-0 kazandığı ilk maçın rövanşında Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova'yı topa tuttu. Atletico Madrid'i farka taşıyan golleri 16'da Angel Correa, 47'de Saul Niguez, ilki penaltıdan olmak üzere 65 ve 70'te Fernando Torres, 85'te de Griezmann attı. Rus ekibinin tek sayısı 20'de Rybus'tan geldi. 

Böylece Atletico Madrid, daha önce 2009-2010 ve 2011-2012 sezonlarında olmak üzere iki kez şampiyonluk yaşadığı UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale adını yazdırdı. 

MARSİLYA, LAZİO, LEİPZİG VE SPORTİNG LİZBON DA TURLADI

Bu arada UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşlarında Olympique Marsilya, Lazio ve Leipzig de çeyrek finale yükseldi. Marsilya 3-1'in rövanşında Athletic Bilbao'yu bu kez de 2-1 yendi ve çeyrek finalist oldu. İlk maçta 2-2 berabere kalan Lazio, deplasmanda Dinamo Kiev'i 2-0 yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etti.
Alman temsilcisi Leipzig de 2-1 galip geldiği ilk maçın rövanşında, deplasmanda Rusya ekibi Zenit'le 1-1 beraberek kaldı ve son 8'e adını yazdırdı. Portekiz ekibi Sporting Lizbon ise Çekya'dan Viktoria Plzen'e 2-1 yenilmesine rağmen ilk maçtaki (2-0) avantajıyla çeyrek finalist oldu.

HAKAN ATTI, MESUT KAZANDI

Gecenin bir başka karşılaşmasında Hakan Çalhanoğlu'nun takımı Milan ile Mesut Özil'li Arsenal karşı karşıya geldi. İlk maçı 2-0 kazanan Arsenal, evinde Milan'ı 3-1 mağlup etti ve son 8'e kaldı. Bu maçta Hakan Çalhanoğlu, 35. dakikada Milan'ın tek sayısını attı. Gecenin asıl sürprizi ise Salzburg'tan geldi. İlk maçı 2-1 kaybeden Borussia Dortmund, deplasmanda 0-0 berabere kalarak Avrupa kupalarına veda etti. Avrupa Ligi'nin son maçında ise CSKA Moskova evinde 1-0 mağlup olduğu Lyon'u deplasmanda 3-2 yenerek adını çeyrek finale yazdıran son takım oldu,

Böylece Atletico Madrid'in ardından Olympique Marsilya, Lazio, Leipzig, Sporting Lizbon, Arsenal, Salzburg ve CSKA Moskova çeyrek finale yükselen takımlar oldu.