CiddiGazete- Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yıldırım toplantı öncesindeki açıklamasında, önümüzdeki seçimde Fenerbahçe başkanlığına aday olmadığını "Bir daha aday olmayacağım" sözleriyle açıkladı.

ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

Yıldırım ayrıca, "Fenerbahçe'nin geleceğini tehlikede gördüğüm için toplandık. Ne yapılması gerekiyorsa onu yapmak için burada bir araya geldik. Mahallede yönetim yapsanız bu liste olmaz" dedi.

ALİ KOÇ'A ÇOK SERT SÖZLER

Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Sayın Ali Koç, bu kulübe niye geldiğinin farkında değil. Üyeler onu niye seçti, 16 bin kişi ona niye oy verdi anlamamış. Ali Koç, beyaz atlı prens olarak geldi. Pamuk Prenses'i alacak, uçuracak... Beyaz atlı prens küme düşürüyordu bizi. "Ben şampiyonluk sözü vermedim" diyor. Fenerbahçe başkanı olan, Fenerbahçeli olan herkes şampiyonluk sözü vermeye mecburdur.

Stadı yaptık, borç alarak yaptık. 100 milyon dolar'a yakın maliyeti oldu. Ülker Arena... Bugünkü maliyeti 130 milyon dolar. Samandıra, Dereağzı tesisleri, Fenerbahçe Koleji arazisi, Fenerbahçe TV ve yayın grubu, Fenerium, Faruk Ilgaz Tesisleri, Topuk Yaylası...

Bunun gibi varlıklarla devam ediyor. Hiç varlıklarımızın farkında değiller çünkü hiç gezmediler, görmediler. Bunları gezip görmek de 10-15 gün sürer.

"HAPİS Mİ YATTIN?"

"3 senede çok sıkıntılar çektim" diyor. Hapis mi yattın? Pandemide 1 hafta evden çıkmadın herhalde. Ali Koç'un bir sıkıntısı var: Aziz Yıldırım ve arkadaşlarından rahatsız oluyor. Ya biz kenara çektik, kaybettik çekildik. Biz kaçmadık. Aday olduk, seçilemedik. Kaçmadık, buradayız. Yine kaçmayız.

Pendik maçını kaybettik, bizi istifaya davet ettiler. Olur, ederiz dedik. Aldık kongre kararı, bir tanesi aday olmadı. Biz mecbur devam ettik.

"ALİ KOÇ'UN İÇİNE AZİZ YILDIRIM VE ARKADAŞLARI KAÇMIŞ"

Ali Koç'un içine Aziz Yıldırım ve arkadaşları kaçmış. Lütfen bizi kendine rakip görme. Bizi düşman olarak görme, bizi içinden at. Bizle rakip olabilmen için 20 sene başkanlık yapman, şampiyonluklar alman, stadı yıkıp yeniden yapman, Topuk Yaylası'nı yıkıp yeniden yapman lazım.

"BEN FENERBAHÇE'NİN KENDİSİYİM"

Ben Fenerbahçe'nin kendisiyim. Gözünün üstünde kaşın yok demeyeceksin, hapse gideceksin hapse. Bunları yapacaksın. Bugüne kadar sabrettim, bundan sonra sabretmem. "Aziz Yıldırım'a göstereceğiz" diyor yanındakiler. Neyi göstereceksiniz? Her gecenin sabahı olmaz, bunu bilin.

"BEN SİZİ MAHKEMEYE VERECEĞİM"

Ben sizi mahkemeye vereceğim, verdiğiniz sözleri yerine getirmeniz lazım. Biz seçim günü 150 milyon euro verelim dedik, sen futbolu biz diğerlerini yönetelim dedik. 150+1 dedin. Ne verdin sen bu kulübe şimdiye kadar? 50 milyon dolar hibe ettin.

52 tane oyuncu aldın. Para yok bu kulüpte, batmış bu kulüp. 52 tane topçuyu nasıl aldın? 6 tane antrenör getirdin. Biz bir oyuncu alıyorduk, hemen bildiriyorduk SPK'ya. Hani SPK nerede? Onlar da yok ortada. Şimdi diyecek ki "Fenerbahçe'yi şikayet ediyor." Evet ediyorum çünkü Fenerbahçe'nin gittiği yeri kimse bilmiyor.

Borç yüzde 67 artmış, kendi verdikleri hariç. 2 yılda bu kulübe 500 milyon dolar girdi. Bu para ne oldu? 50 milyon euro, bizim çalışmalarımız sonucunda alınan oyuncuların satışlarından gelen bonservis parası. 3 tane basketbolcunun ABD'ye satışından gelen para da var.