CiddiGazete- Süper Lig'de mücadele ettiği için lige giriş parası alan, galibiyet ve beraberliklerden performans primleri kazanan Başakşehir, şampiyonluk ödülünü de kasasına koyacak.

Gelecek sezon, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde doğrudan mücadele edecek Başakşehir'in, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde elde ettiği gelirle kazancı yaklaşık 420 milyon lirayı bulacak.

İŞTE GELİR KALEMLERİ

Süper Lig'de mücadele ettiği için 38 milyon lira ''ayak bastı'' parası alan Başakşehir, Kayserispor maçını da kazanarak toplamda 68 milyon lirayı bulan performans priminin de sahibi olacak.

Turuncu-lacivertli takım, şampiyonluk primi olarak 36 milyon lirayı daha kasasına koyacak. Başakşehir, ligdeki son maçında da Kasımpaşa'yı yenmesi halinde toplam 145 milyon lira gelir elde edecek.

UEFA'DAN 20 MİLYON AVRO GELECEK

Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını kazanan Başakşehir, katılım ve yayın gelirleriyle birlikte UEFA'dan yaklaşık 20 milyon avro gibi bir geliri de kasasına koyacak. Turuncu-lacivertlilerin alacağı galibiyet ve beraberliklerle de bu rakamı artırma şansı olacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde de yoluna devam eden ve son 16 turu rövanş maçında Danimarka ekibi Kopenhag'ın karşısına çıkacak Başakşehir, şu ana kadar kasasına 13 milyon avro koymuş durumda. Evinde oynadığı ilk maçı kazanan turuncu-lacivertliler, çeyrek finale kalması halinde 1,5 milyon avro daha gelir elde edecek. Başakşehir'in, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nden kazandığı rakam yaklaşık 115 milyon lirayı bulacak.

Tüm bunlar toplandığında Başakşehir yaklaşık 420 milyon liralık bir gelirin sahibi olacak.

Turuncu-lacivertli takımın kazanacağı bu paraya sponsorluklar ve maç günü gelirleri dahil değil.