CİDDİGAZETE

Türkiye Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu THMAF ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu DUMESF faaliyet programında yer alan, 2. Başbuğ Türkeş Kupası Türk Dünyası Hapkido Şampiyonası, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün destekleri ve Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi planlaması ile Asım Savaş Kapalı Spor Salonu'nda bugün saat 10.00'da başladı.

Türkiye Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu THMAF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, bu yıl ikincisini gerçekleştirilen Başbuğ Türkeş Kupası Türk Dünyası Hapkido Şampiyonası'na katılacak tüm Türk dünyası sporcu ve idarecilerine başarılar diledi.

SPORCULAR BAŞBUĞ'UN ANISINA YARIŞACAK

Türkiye Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu THMAF Başkanı Ilıcak turnuva için yaptığı değerlendirmede şu açıklamayı yaptı: "Başbuğ Alparslan Türkeş, sporla son derece barışık, Türk dünyasının en seçkin liderlerinden birisidir...

Uçmağa varışının üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen, nakış nakış işlediği Türk gençliği, bugün hem buradan, hem dünyanın dört bir köşesinden kendisine dualar, selamlar göndermektedir.

Başbuğ Türkeş gençlere çok büyük önem vermiş, siyasi yaşamını gençlerle birlikte yürütmüştür.

Bu kapsamda kurduğu gençlik teşkilatı da dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olmuştur.

Türkeş'in gençliği yetiştirme metodunda, sadece okul sıralarındaki teorik eğitim yoktur. Başbuğ aynı zamanda Türk gençliğine spor yapmalarını da öğütlemiş ve teşvik etmiştir.

Atatürk'ün, 'Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur' veciz sözünden hareketle, Türk dünyasını temsil edecek gençlerin sporla buluşması için talimatlar vermiş, ocaklardaki gençlerin sporla ilgilenmelerini öğütlemiştir.

Bu kapsamda, Başbuğ Alparslan Türkeş'in talimatıyla gençlik yapılanmalarında sportif kurslar düzenlenmiştir.

Kendisi de asker olması hasebiyle spordan hiç kopmamış, 80 yıllık ömrünün son gününe kadar düzenli şekilde spor yapmıştır.

'TÜRK OLİMPİYATLARI' BAŞBUĞ'UN FİKRİ

Adriyatik'ten Çin Seddi'ne uzanan 300 milyonluk Türk dünyasının sportif etkinlikle daha rahat kaynaşacağını ifade etmiş, 'Türk Olimpiyatları' fikrini kamuoyuna ilk kez, Başbuğ Türkeş getirmiştir.

Kurucusu ve lideri olduğu Milliyetçi Hareket Partisi'nden Adana Milletvekilliği de yapmış olan Türkeş'in, Türk dünyasının kalbinin atacağı, 'Başbuğ Türkeş Kupası Türk Dünyası Hapkido Şampiyonası'ndan manevi bir haz alacağı kesindir.

Kendisini rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyoruz..."