CiddiGazete- Sezonun kalanı için hazırlıklara Nevzat Demir Tesisleri’nde başlayan Beşiktaş, bir futbolcu ve bir kulüp personelinde coronavirüs tespit edildiğini açıkladı.

Kulüpten konuyla ilgili resmi bir açıklama yapıldı. Dr. Tekin Kerem Ülkü imzalı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

8 Mayıs Cuma günü, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, tüm futbolcularımız, teknik heyetimiz ve tesis çalışanlarımıza Covid-19 testi yapılmıştır.

Yapılan testler neticesinde, bir futbolcumuz ile bir çalışanımızda pozitif Covid-19 test sonucu tespit edilmiştir.

Testi pozitif sonuçlanan futbolcumuz ile çalışanımızın takip ve tedavi sürecine, ilgili prosedürler doğrultusunda derhal başlanmıştır.

FENERBAHÇE'DE DE TESPİT EDİLMİŞTİ

Fenerbahçe Kulübü, önceki gün Samandıra Tesisleri'ndeki bir çalışanda coronavirüs tespit edildiğini ve bir başka çalışanın şüpheli olduğunu açıkladıktan sonra ikinci test sonuçlarını da paylaşmıştı. Sarı lacivertliler, şüpheli konumdaki çalışanın ikinci testinin negatif olduğunu belirtirken, ilk testi pozitif çıkan çalışanın ise ev izolasyonunda olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan futbolculara ve teknik ekibin tamamına yeniden coronavirüs testi yapılacağı duyuruldu. Fenerbahçe’nin 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü yapacağı antrenman da iptal edildi.

12 HAZİRAN ÖNGÖRÜLÜYORDU

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de liglerin “şimdilik” kaydıyla 12 Haziran’da başlaması bekleniyor. Ancak coronavirüs protokolüne uygun olarak antrenmanların başladığı ve toplu hazırlık kampları için gün sayıldığı süreçte profesyonel kulüplerde coronavirüs vakalarının ortaya çıkması 12 Haziran tarihinde bir erteleme olabileceği söylentilerini güçlendiriyor.

Bununla birlikte özellikle alt liglerde kulüpler, sezon iptali ya da erteleme talep ediyor. 2. Lig ve 3. Lig kulüpleri arasında yapılan oylamada oy veren 77 kulübün 70’i sezonun iptalini veya tarihin ertelenmesini talep etti.