Ülker Stadyumu’ndaki tarihi seçimin ardından Ali Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanı oldu.

Küçük yaşlarından itibaren futbol ve Fenerbahçe tutkusuyla büyüyen Ali Koç, çocukluk hayalini gerçekleştirdi ve sarı-lacivertli kulübün 37. başkanı oldu.

2 Nisan 1967 yılında İstanbul’da dünyaya gelen ve soyadı gibi “koç” burcu olan Ali Koç, Türkiye’nin en önemli iş adamlarından Rahmi Koç’un oğlu ve rahmetli Mustafa Koç ve Ömer Koç’un ardından ailenin en küçük oğlu.

Londra’da Harrow School’da okuyan ve 1985’te mezun olan Ali Koç, 1989 yılında ABD Houston Teksas’taki Rice Üniversitesi’ni tamamladı. Amerika’da çeşitli kuruluşlarda görev alan Koç, Boston, Massachusetts Harvard Üniversitesi’nde yüksek lisansını yaptı.

Ali Koç, TÜSİAD’da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Ali Koç, ağabeyi Mustafa Koç ile beraber 1907 Fenerbahçe Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı. 2004-2017 yılları arasında derneğin başkanlığını yaptı. İlk kez 2006’da Fenerbahçe Yönetim Kurulu’na giren Ali Koç, Aziz Yıldırım’ın listesinde asbaşkanlık görevinde bulundu ve iki dönem yönetimde kaldı.

Koç’un yöneticilik yaptığı 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe’nin 100. yılında futbol takımı şampiyonluk sevinci yaşadı.

Ali Koç’un 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanlığı sırasında 10 Kasım Atatürk’ü anma günü ve Atatürk haftalarında 1907 Fenerbahçe Derneği, 1907 UNİFEB üyeleri ve binlerce Fenerbahçe taraftarı ile Anıtkabir ziyaretlerine katılması medyada geniş yer buldu.

Aynı zamanda 2016’da 1907 Fenerbahçe e-Spor takımı kurdu. Ali Koç başkan olmasıyla, e-spor takımının tamamen kulüp bünyesine alınacağı açıklandı.

Taraftarla arasındaki bağ çok kuvvetli olan Ali Koç, tribün gruplarının neredeyse tamamının desteğini kazanmayı başardı.

Aziz Yıldırım’ın hapse girdiği 3 Temmuz şike soruşturması sürecinde Yıldırım’ı savundu. “Adalete Fener Yak” kampanyası için toplanan 500 binden fazla imzayı dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bizzat teslim etti.

1992 yılında askerliğini yapan Ali Koç, 2005 yılında Nevbahar Demirağ ile evlendi. Ali Koç’un Leyla Koç ve Kerim Rahmi Koç adında bir kızı ve bir de oğlu bulunuyor.

43 yaşındaki Demirağ’ın annesi, 1970 yılının Türkiye Güzellik Kraliçesi Afet Tuğbay, babası AND Film’in patronu Turgut Demirağ'dır. Nevbahar Demirağ ilkokuldan üniversiteye kadar tüm eğitimini ABD’de yaptı. Üniversiteyi bitirdikten sonra da Türkiye’ye dönmeyip, Los Angeles’ta yaşamına devam etti. Nevbahar Koç, sanatın her türüyle yakından ilgilenen bir isim. Spora büyük ilgisi olan Nevbahar Demirağ Koç, tenis oynamayı, yüzmeyi ve uzun yürüyüşler yapmayı çok seviyor. Nevbahar, Ali Koç'la evlendikten sonra Türkiye'ye döndü.

2013 sonrasında yapılan genel kurullarda Ali Koç ismi başkan adayları arasında geçmeye başladı.

2014’te, “Benden sonra burada böyle çapulcular olacaksa yandık. Onun için Ali Koç’a rica ettim. Bıraktığım gün aday olacak, söz verdi. Onun için çapulculara burada yer yok” diyen Aziz Yıldırım, Koç’un başkan adaylığını ilan etmesi sonrası ona olan desteğini çekti.

Fenerbahçe başkanlığının küçüklük hayali olduğunu söyleyen Koç, 24 Ekim 2016 günü, Haziran 2018’deki seçimlerde aday olacağını açıkladı. Bir gün sonra Fenerbahçe hisseleri seans açılış itibarıyla en çok değer kazanan endeks hisseleri arasına girdi. Koç, 21 Eylül 2017’de ise başkan adaylığını resmen açıkladı.

İşte Ali Koç’un yönetim kurulu listesi: Semih Özsoy, Nevres Erol Bilecik, Mehmet Burhan Karaçam, Sevil Zeynep Becan, Şaban Erdikler, Mustafa Tunkut Tunaoğlu, Fethi Pekin, Metin Şen, Turhan Şahin, Mustafa Kemal Danabaş, Acar Sertaç Komşuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Ömer Okan, Burak Çağlan Kızılhan.