Ülkemizi Avrupa kupalarında temsil eden takımlarımız, adeta fırtına gibi esti ve bir günde 4 zafer yaşatarak tüm Türkiye'yi gururlandırdı.
Voleybolda ve basketbolda Avrupa takımlarına karşı mücadele veren voleybol kadınlarda Eczacıbaşı VitrA, voleybol erkeklerde Ziraat Bankası, basketbolda Fenerbahçe ve Darüşşafaka rakiplerini yenme başarısını gösterdiler.

İLK ZAFER ECZACIBAŞI VİTRA'DAN GELDİ

Voleybol Kadınlar CEV Kupası yarı final rövanş maçında Eczacıbaşı VitrA ilk gurur yaşatan takımımız oldu. Deplasmanda oynanan ilk maçı da 3-0 kazanan Eczacıbaşı VitrA, Alman ekibi SSC Palmberg'i bir kez daha 3-0 yenerek finale adını yazdırdı. Eczacıbaşı VitrA'nın finaldeki rakibi Belarus ekibi Minchanka.

İKİNCİ ZAFER ZİRAAT BANKASI'NDAN

Voleybol kadınlarda Eczacıbaşı ile gurur duyarken CEV Kupası'nda ikinci zafer Ziraat Bankası Erkek Voleybol Takımı'ndan geldi. Yarı final ilk maçında İtalyan ekibi Calzedonia ile deplasmanda 3-1 kazandığı maçın rövanşını oynayan Ziraat Bankası Erkek Voleybol Takımı, rakibine 3-2 yenilmesine rağmen finale çıkan taraf oldu. Ziraat Bankası finalde Rusya'nın Belogorie takımı ile karşılaşacak. Final maçları 3-10 Nisan tarihlerinde.

ÜÇÜNCÜ GURUR FENERBAHÇE İLE

THY Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş, gecenin üçüncü gururunu yaşattı. Avrupa Ligi'nin 27. haftasında Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda İsrail takımı Maccabi Tel Aviv FOX ile karşılaşan Fenerbahçe Doğuş, rakibini adeta ezdi ve salondan 14 sayı farkla 87-73 galip ayrıldı. 19. galibiyetini alan Fenerbahçe Doğuş, 46 puanla ikinci sıraya yerleşti.

GECENİN SON ZAFERİ DARÜŞŞAFAKA'DAN

Türk takımları Avrupa'da zafer üstüne zafer yaşatıyordu. Gecenin son gururunu Darüşşafaka Basketbol Takımı yaşattı. Avrupa basketbolunun iki numaralı kupası ULEB Avrupa Kupası yarı final ilk maçında Almanya'nın Bayern Münih Takımı ile karşılaşan Darüşşafaka, son bir saniyede Kidd'in 3 sayılık basketiyle salondan 76-74 galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti. Daçka seriyi 2-0 yaparsa finale yükselecek.